Nu tar Attendo över driften av Lackarebäcks äldreboende

Sedan Attendo vann upphandlingen för ett år sedan har det pågått ett intensivt arbete med förberedelser. Nu har det blivit dags för överlämning. Den 1 november 2021 tar Attendo AB över driften av Lackarebäcks äldreboende.

Linnea, Anna, Carin och Lisa utanför Lackarebäcks äldreboende.

Härlig stämning och gemensam syn på framtiden

Det var en härlig stämning bland personalen på Lackarebäcks äldreboende när de för några veckor sedan fick prova ut och beställa nya arbetskläder inför framtiden.

Linnéa Olsson, biträdande regionchef hos Attendo, har varit med i förberedelserna inför övergången.

Allt har ju tagit lite längre tid på grund av pandemin, så inför slutspurten har vi haft en intensiv period med bland annat klädprovning, rekrytering, utbildning, renovering och informationsdagar för anhöriga. Det här har varit, och kommer fortsätta vara, en spännande och rolig resa. Vi är både tacksamma och glada över förtroendet att driva Lackarebäcks äldreboende mot nya, fina tider, säger Linnéa Olsson.

Anna Essle är verksamhetschef på Lackarebäcks äldreboende och ansvarar för den dagliga driften.

Det här ska bli fantastiskt roligt och jag är helt övertygad om att vi kommer att få en bra start. Vi upplever att vi har en gemensam syn på hur vi tycker att verksamheten bör bedrivas för att alla ska må så bra som möjligt, både brukare och personal. Det är ett stort boende med plats för 125 brukare och 260 medarbetare, vilket ställer krav på organisationen, säger Anna Essle.

De flesta valde att stanna kvar

Anna Essle och kollegan Carin Ericson, som är biträdande verksamhetschef, har båda tidigare arbetat inom såväl den offentliga som privata sektorn. När det beslutades att Attendo skulle ta över driften valde de att stanna kvar på Lackarebäcks äldreboende med Attendo som ny arbetsgivare.

Vid en verksamhetsövergång är det vanligt att personal stannar, medan chefer väljer att gå vidare. Men i det här fallet har de allra flesta valt att stanna kvar, både personal och chefer. Vi upplever att många ser det här som en möjlighet till utveckling, såväl för den enskilde som för verksamheten i stort. Vi är helt med på Attendos idé om individens kraft och unika förmåga att medverka och bidra till en god och hållbar utveckling, säger Anna Essle.

Det handlar om att hitta rätt kombinationer av personer som kan locka fram det bästa i varandra. Just det har både jag och Anna jobbat mycket med tidigare. Vi vill att man ska kunna växa med sin uppgift. Man har ett ansvar men också ett stort stöd. Här ska vi samarbeta, uppmuntra delaktighet, se varandra och ta hand om varandra på ett bra sätt. När vi trivs ihop och skapar en bra arbetsplats så blir det också en bra plats att bo på för våra brukare, säger Carin Ericson.

Kök och restaurang får en nystart

Lackarebäcks äldreboende har ett eget kök med tillhörande restaurang som genom åren även välkomnat externa matgäster.

Köket genomgår just nu en omfattande renovering som dragit ut på tiden. Vi ser fram emot att kunna välkomna matgäster igen i mitten av december, säger Anna Essle.

Lisa Djurberg är ny kökschef på Lackarebäcks äldreboende och ser fram emot att få öppna igen.

Det känns jättekul att få vara med och göra en sådan här nystart. Här ska måltiden vara dagens bästa stund. Man ska längta efter att komma hit, äta vår mat och kanske prata en stund med oss som arbetar här. Restaurangen kommer att få helt nya möbler och plats för 50 personer per sittning. Jag ser fram emot att även kunna anordna specialevenemang i restaurangen, som exempelvis vin- och ostprovningar och annat festligt framöver, säger Lisa Djurberg.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad