Sarah Ferdowsi och Matz Engström får nya utmärkelsen

För enastående insatser uppmärksammas Sarah Ferdowsi och Matz Engström som årets volontärer.

Årets volontärer är en ny utmärkelse från vård- och omsorgsförvaltningen för att uppmärksamma det ovärderliga engagemang en människa gör för sina medmänniskor i Mölndal.

Årets volontärer 2021

Gemensamt för Sarah och Matz är deras tid och engagemang. Under lång tid har de engagerat sig för sina medmänniskor, i allt från högläsning, sällskap, promenader och herrklubb till initiativtagande till nya grupper så som språkcafé och cykelkurs!

Volontär i Mölndals motivering lyder:

Sarah,
För ditt engagemang för nya svenskar i Mölndal. Du har varit med i uppbyggnaden och utvecklingen av Språkcaféet samt startar och utvecklar nytt utifrån behov som du ser. Det är en trygghet för både äldre och yngre och ser möjligheter i det lilla. En resurs i allas vårt integrationsarbete. Tack!

Matz,
För ditt engagemang. Du ställer upp och finns där för dina medmänniskor. För dig är det viktigt med en aktiv och meningsfull vardag för seniorerna på Brattåsgårdens äldreboende. Det hjälper du till med genom att skapa relationer och aktiviteter som sätter guldkant på dagen. Tack!

Att vara volontär

Volonärskapet kommer i många former och vi har ständigt en rad aktuella uppdrag som söker sin volontär. Som volontär bidrar du med dig själv, dina erfarenheter, din tid och ditt kunnande för ett trivsammare och mjukare samhälle, vilket ger glädje åt många.

Vill du göra skillnad för en annan människa eller saknar du också sällskap?

Ibland får Volontär i Mölndal mer akuta uppdrag och just nu finns några sådana. Det rör sig om personer som av olika anledningar är isolerade i sitt hem. Någon är på grund av ålder isolerad i sitt hem utan hiss och saknar sällskap, medans andra har ett funktionshinder som hindrar ett aktivt liv.

Volontär i Mölndal vill passa på att tacka får året och önska alla volontärer och invånare en god jul och ett gott nytt år!


Kontakt

Ingela Funegård
Enhetschef
Förebyggande enheten
Vård- och omsorgsförvaltningen
031-315 28 22
ingela.funegard@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad