Ska ditt barn börja förskoleklass till hösten?

Planeringen inför höstterminen är i full gång. Du som vårdnadshavare kan nu göra ett aktivt val av skola till ditt barn som börjar i förskoleklass till hösten.

Hur ansöker jag?

Du gör din ansökan snabbt och smidigt via vår e-tjänst, val av skola, förskoleklass läsåret 2022-2023. E-tjänsten är öppen mellan 31 januari – 21 februari. Om barnet har två vårdnadshavare ska båda godkänna skolvalet.

Som vårdnadshavare kan du också välja skolgång i en annan kommuns grundskola eller i en fristående skola. Då måste du själv kontakta den skola som det gäller.

Om skolvalet

Alla barn har rätt till en skolplacering nära hemmet och du kan nu själv önska skola. Vi försöker tillgodose önskan om placering men ibland finns det fler sökanden än platser på en skola. Då behöver vi göra ett urval, urvalskriterierna hittar du under val av grundskola.

Får jag förtur om jag skickar in min ansökan tidigt?

Nej. Vi kommer behandla alla ansökningar som kommer in under perioden. Det spelar ingen roll när du ansöker under perioden som e-tjänsten är öppen.

När och hur får jag besked?

Efter att vi stängt e-tjänsten kommer vi att gå igenom alla ansökningar och handlägga dessa. Vi kommer gå igenom önskemål om skola och matcha mot tillgängliga platser.

Från och med 25 mars kommer du att kunna se beslutet om skolplacering via inloggning i e-tjänsten. Där framgår vilken skola ditt barn har placerats på.

Måste jag göra ett val?

Nej, det måste du inte. Om du inte gör ett aktivt val eller om ansökan är ogiltig så kommer eleven att placeras på en skola nära hemmet.

Har du frågor?

Kontaktcenter hjälper dig gärna att besvara dina frågor och funderingar. Du når oss på kontakt@molndal.se eller via 031-315 10 00.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad