Vinnare av Nästan hela Mölndal bakar!

Århundradets bakelse, jubileumsbakelsen, är utsedd! Eleverna Vincent Moberg och Ghade Al-Assadi från Frejagymnasiet tog hem segern i Nästan hela Mölndal bakar.

Den spännande bakelse-tävlingen Nästan hela Mölndal bakar är avgjord, jubileumsbakelsen är utsedd och vinnarna korade. Med fantastiska bakverk tävlade Frejagymnasiets elever tidigare i dag. Den smaksäkra juryn med representanter från Steinbrenner & Nyberg, Dahls bageri, Johnséns konditori och utbildningsförvaltningen i Mölndals stad utsåg Vincent Mobergs och Ghade Al-Assadis smaskiga bakelse till århundrades bakverk, jubileumsbakelsen.

Eleverna har bakat sina bakverk utifrån fyra kriterier. De skulle inspireras av Mölndal och jubileumsåret, komma med innovativa idéer, använda sig av minst en ekologisk ingrediens samt att bakelsen inte skulle innehålla nötter eller annat som är vanliga allergener. Juryns motivering till vinnarbakelsen löd:

Den vinnande bakelsen hade en mycket fin presentation. Ett vackert upplägg och en stilren bakelse. En tydlig koppling till ”Mölndal helt 100” i färger och symboler. Inte minst är vi i juryn mycket imponerade av smakerna! En saftig och mjuk browniebotten och en mycket lyckad mousse med underbar smak.

Du kommer att kunna se hela tävlingsprogrammet på vår YouTube-kanal från och med den 29 mars. Under året kommer du också att kunna köpa och äta jubileumsbakelsen på ett flertal av Mölndals konditorier.

molndal.se/helt 100

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad