Många vill hjälpa flyktingar

Ett stort tack till alla er som vill göra en insats för människor på flykt. Den 28 mars bjuder vi in till en ny digital engagemangskväll där du får veta mer om hur du kan hjälpa till.

Intresset för att stötta och hjälpa människor på flykt är stort i vår kommun. Flera hundra besökare kom förra veckan till The Weaver för att engagera sig och knyta kontakter med frivilligorganisationer och kommunala verksamheter. Vi har fått flera önskemål om att arrangera en liknande kväll där du kan delta på distans. Nu välkomnar vi till den digitala engagemangskvällen Tillsammans för människor på flykt den 28 mars klockan 18.30.

Information för dig som vill hjälpa till

För underlätta för dig som vill göra en insats har vi har nu skapat en sida med information om hur du kan engagera dig i både kommunala och föreningsdrivna insatser för att hjälpa människor på flykt.

Hjälp med bostad

Många Mölndalsbor hör av sig och erbjuder hjälp med bostäder. Varken Migrationsverket eller Mölndals stad har i nuläget möjlighet att förmedla boende för flyktingar hos privatpersoner. Anledningen är bland annat att vi ska garantera säkra och trygga boenden för de människor som flytt och som kommit hit.

Du kan lämna en intresseanmälan för att hyra ut lägenheter till Migrationsverket.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad