En ny webb­plats för dig som är ung i Mölndal

I Mölndal lyssnar vi på er unga. Därför har vi nu lanserat en webbplats med allt viktigt och roligt som berör dig.

Undersökningar har visat att många unga upplever att livet blivit sämre efter pandemin.

För att möta pandemins konsekvenser lanserar Mölndals stad nu kampanjen Vi finns för dig där den nya webb­platsen Ung Mölndal ingår. Där kan du som är 13-25 år bland annat hitta information om hur du kan må bättre, roliga fritidsaktiviteter och vägledning inför framtida studier och jobb.

På Ung Mölndal har du som är ung en egen ingång till kommunen, där du kan ta del av information särskilt relevant för dig. Att barn och unga har rätt att ta del av information som berör målgruppen är något som bland annat barn­konventionen lyfter.

Även i kommunens LUPP-undersökning lyfter unga att de önskar få information som är särskilt riktat till dem.

Kommunen finns till för alla invånare, men just unga som grupp har vi generellt svårt att nå. Den nya webben blir ett sätt för oss att sänka trösklarna för målgruppen och försöka nå ut till fler. Nu kan vi visa unga att vi finns här både när det gäller svåra frågor och när det gäller roliga fritidsaktiviteter, säger Annika Stedner, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Kampanjen kommer att synas på sociala medier och i affischer runt om i staden. Alla i åldern 13-25 år som bor i kommunen kommer även att få ett vykort hem i brevlådan.

Se en av kampanjfilmerna nedan. Ta del av alla kampanjfilmer på vår YouTube-kanal.

Dela på:

Senast uppdaterad