I sommar startas Syskonklubben

Är du över 18 år och syskon till någon med funktionsnedsättning? Då kan det vara dig vi söker till sommarens satsning Syskonklubben!

Att vara syskon till barn med funktionsnedsättning kan ställa särskilda krav på ett barn. I sommar startas Syskonklubben, ett dagkollo för barn i mellanstadieåldern som är syskon till någon med funktionsnedsättning. Syskonklubben syftar till att ge barnen en rolig sommar och chansen att få träffa andra syskon.

Personal till Syskonklubben sökes

Vi söker dig som är kreativ, gillar barn och kan hålla i aktiviteter för barnen som deltar i den nystartade Syskonklubben. Det är meriterande om du själv är syskon men inte ett krav.

Konceptet Syskonklubben bygger på att du som ledare själv är syskon till någon med funktionsnedsättning, vilket vi är väldigt glada över att kunna prova i sommar, säger Caroline Johansson Wester, enhetschef för korttidshem.

Arbetet som ledare i syskonklubben är dagtid vecka 26 samt planeringstid före. Som ledare får du ersättning för all arbetstid och även för matkostnaden under dagarna.

Intresseanmälan

Vill du göra en insats? Anmäl ditt intresse via E-tjänsten.

Syskonklubben är ett samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad