Anmäl klassen till På egna ben

På egna ben är en utmaning för skolklasser i årskurs 4-6 som går ut på att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan. Tävlingen löper under fem höstveckor. Från och med 27 april är anmälan till hösten 2022 öppen, anmäl din klass du också.

Klasserna samlar poäng när barnen väljer hållbara färdsätt och genomför praktiska övningar kring bland annat klimat, miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Mölndal har varit delaktig i utmaningen sedan 2009. 2021 var det 10 klasser som deltog.

Vilka kan vara med?

På egna ben är öppet för alla klasser i årskurs 4-6 i Mölndals kommun under höstenterminen.

När sker tävlingen?

Tävlingen pågår under vecka 37–41.

Varje vecka under tävlingsperioden har en klass chans att vinna en hemlig låda fylld med roliga saker, om de kommer upp till kvalgränsen för insamlade poäng. Efter utmaningen finns ett vinstbord och alla deltagande klasser får diplom och en liten gåva.

Hur anmäler jag min klass / mina barns klass?

Läraren/pedagogen anmäler klassen på hemsidan Paegnaben.se senast den 26 augusti. Det är sedan läraren som rapporterar in klassens poäng varje vecka.

Du som förälder kan tipsa ditt barns lärare om tävlingen.

Det här är På egna ben

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Under de veckor som På egna ben pågår samlar eleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

På egna ben arrangeras av Västtrafik och ett flertal västsvenska kommuner är med. 2021 var Brattåsskolan 5C den klass som samlade flest poäng och vann På egna ben i Mölndal.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad