Bifrostgatans avstängning förlängs

På grund av omvärldsläget har det blivit leveransförseningar av materiel till ledningsarbetet vid Pedagogen park. Det innebär att den befintliga avstängningen av Bifrostgatan förlängs en månad.

Bifrostgatan är på grund av infrastrukturarbeten avstängd mellan Lantbruksgatan och infarten till byggnaden Pedagogen och skulle öppna igen i vecka 22.

Entreprenören har tyvärr fått problem med leveranser av material till de ledningar som byggs i marken under Bifrostgatan. Det gör att avstängningen måste förlängas.

Det är otroligt tråkigt att avstängningen måste förlängas men det finns tyvärr inget som vi eller entreprenören hade kunnat göra för att förhindra det. Orsaken är att leveranser av material har försenats bland annat på grund av kriget i Ukraina, påverkade transportkedjor och därigenom materialbrist, säger Kay Jägrud och Daniel Nyqvist, projektledare på Mölndals stad.

Infrastrukturarbetet för Pedagogen Park går annars enligt plan och har rullat på.

Så länge blir gatan avstängd

Bifrostgatan kommer vara avstängd som längst till och med vecka 25 ut.

Under tiden sker ingen ändring i omledning utan det är fortfarande Idrottsvägen, Frölundagatan och Toltorpsgatan som gäller.

Även förbudet mot genomfartstrafik på Lammevallsgatan förlängs i och med avstängningens förlängning. Vi uppmanar alla bilister att följa gällande regler och inte köra Lammevallsgatan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad