Feriejobb – besked har skickats ut

Sommaren närmar sig och därmed perioden då ett antal Mölndalsungdomar feriejobbar i tre veckor. Besked till alla sökande skickades ut förra veckan. Beskedet innebär att den sökande får veta om hen erbjuds ett feriejobb eller hamnar på reservlistan.

För några år sedan var Petter en av feriejobbarna inom kök på Gunnebo slott och trädgårdar. Hannes Högberg, köksmästare, var en av handledarna.

Besked till de drygt 535 ungdomar som i mars ansökte om feriejobb skickades ut med papperspost förra veckan. En stor del av ansökningsprocessen och administrationen sker numera digitalt, men just beskedet skickas även ut med traditionell post.

Denna sommar finns cirka 300 feriejobbsplatser. Det finns en stor variation mellan olika feriejobb, det kan handla om alltifrån parkarbete till barnomsorg. De flesta feriejobb finns inom kommunens verksamheter.

I år var det ungdomar födda 2004 eller 2005 som kunde ansöka, och några av de sökande (som är födda 2004) hade sannolikt feriejobb förra sommaren. De sökande som inte haft feriejobb tidigare prioriterades vid utlottningen av platser.

Om någon som fått ett erbjudande tackar nej till feriejobbsplatsen, går erbjudandet vidare till en person på reservlistan.

Ett feriejobb innebär arbete i tre veckor någon gång under perioden mitten av juni till mitten av augusti.

Mer information

molndal.se/feriejobb

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad