Årets feriejobb är igång

Idag har den första gruppen Mölndalsungdomar börjat på sina feriejobb. Sammanlagt kommer över trehundra ungdomar att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet genom feriejobb under tre veckor.

Dessa tre Mölndalsungdomar feriejobbade i köket på Gunnebo Slott och Trädgårdar 2019.

Sammanlagt är det i sommar 310 Mölndalsungdomar som under tre veckor ska feriejobba på någon arbetsplats. Det kan handla om alltifrån barnomsorg eller äldreomsorg till lokalvård eller arbete på en återvinningscentral.

De flesta av feriejobben finns inom stadens verksamheter och bolag. Här finns mer information om de olika arbetsområdena.

Sedan flera år ansöker merparten av ungdomarna om feriejobb via en smidig e-tjänst (de som behövt har kunnat ansöka på annat sätt än genom e-tjänsten).

I år har stort fokus legat på att digitalisera ännu mer så att så mycket som möjligt ska skötas digitalt. Anställningsavtalen skrivits på digitalt och istället för att som tidigare bjudas in till informationsmöten, har de sökande fått information via ”Mina sidor” i e-tjänsten och genom en informativ film som feriejobbssamordnarna tagit fram. Upplägget kommer att utvärderas framöver.

Mer information

molndal.se/feriejobb

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad