Premiär för lovsatsningen SummerHoops

I sommar blir det full fart på Åby näridrottsplats då basket- och kultursatsningen SummerHoops intar området. Under fyra veckor kan du vara med på basketturneringar, läsutmaningar, workshops och teater.

SummerHoops invigs den 18 juli kl 16.00 på Åby Näridrottsplats. Invigningen kommer bland annat att bjuda på basketturnering, DJ och tävlingar med fina priser. Samtliga aktiviteter på SummerHoops är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan.

Under fyra veckor håller SummerHoops öppet. Aktiviteterna riktar sig särskilt till barn och unga, men alla är välkomna.

Vi hoppas att SummerHoops blir sommarens mötespunkt där alla kan prova på nya aktiviteter och träffa kompisar, säger Lina Eriksson, fritidsledare på Mölndals stad ​​och kommunens samordnare för SummerHoops.

Ska inspirera till läsning

SummerHoops är aktivitetssatsningen som kombinerar sport och kultur. Syftet är att kunna erbjuda barn och unga i Mölndal en rolig sommar fylld med aktiviteter, men också att bidra till meningsfull fritid och inspirera till läsning och det skrivna ordet.

Basket och böcker är en toppenbra kombination. Det främjar hälsa, ger en nyckel till framtiden och skapar nya möten. Du kanske kommer dit för att spela basket men får chansen att testa nya saker och upptäcka nya intressen. Jag tror att många fina sommarlovsminnen kommer skapas på SummerHoops i sommar, säger Lina Eriksson, fritidsledare på Mölndals stad ​​och kommunens samordnare för SummerHoops!

SummerHoops anordnas i samarbete med Mölndals stad, Bonnierförlagen, Polisen, lokala föreningar och näringsliv. Syftet är att kunna erbjuda besökarna en så bred palett av aktiviteter som möjligt.

SummerHoops skapar också jobbmöjligheter för ungdomar som erbjuds sommarjobb och feriearbete genom kommunen.

Det känns fantastiskt roligt att SummerHoops anordnas i Mölndal i sommar och att vi, som en del av vårt sommarlovsprogram, kan fylla hela sommarlovet med meningsfulla aktiviteter. Många familjer spenderar sina somrar på hemmaplan och då känns det viktigt att kunna erbjuda något för alla, säger Annika Stedner, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndals stad.

Om SummerHoops

SummerHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet, med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. SummerHoops är ett samarbete mellan Mölndals stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Polisen, Mölndalsbostäder och Husvärden.

SummerHoops är baserat på näridrottsplatsen vid Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6 i Mölndal.

SummerHoops håller öppet från 18 juli till 13 augusti och öppettiderna är kl.12–20 på vardagar och kl.15–21 på lördagar.

Läs mer på summerhoops.se och på sociala medier @SummerHoops_SWE.

Kontaktpersoner

Projektledare SummerHoops: Jessica Wirström, jessica@hakanson-united.se , 072-177 34 38

Fritidsledare och samordnare för SummerHoops i Mölndals stad: Lina Eriksson, lina.eriksson@molndal.se , 070-144 59 32

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad