Gunnebo Slott och Trädgårdar inviger orangeriet och bjuder in till hantverksfestival

Denna vecka firas det ordentligt på Gunnebo. Torsdagen den 18 augusti slår orangeriet upp sina portar för allmänheten och till helgen den 20-21 augusti bjuds det på hantverksfestival.

Affisch för Gunnebo hantverksfestival 20-21 augusti

Orangeriet invigs

Torsdagen den 18 augusti invigs äntligen Gunnebo orangeribyggnad. Välkommen in i det vackra återuppbyggda orangeriet! Möt och prata med alla de hantverkare som har bidragit till byggandens tillblivelse. Gunnebo bjuder in till ett festligt program med musik, underhållning och visningar.

11.00 Programmer startar på scenen vid orangeriet. Konferencier: Ulla Skoog.
Mölndals Kulturskola och Gothenburg Combo spelar specialskriven musik dagen till ära.
Negar Zarassi bjuder på sång.
11.30-15.30 Visningar av orangeriet.

Arrangemanget är gratis och ingen föranmälan krävs! Du läsa mer detaljerad information på Gunnebos hemsida.

Gunnebo hantverksfestival

Gunnebo bjuder även in till deras allra första hantverksfestival – "En resa från tanke till hand". Är du nyfiken på traditionell byggnadsvård som bildhuggeri, timring och kakelugnsmakeri? Vill du veta mer om orangeriväxter och lieslåtter? Då är detta festivalen för dig! Boka in kommande helg 20-21 augusti klockan 10.00-17.00.

Ta del av workshops och föreläsningar, möt deras hantverkare och utställare, delta i slåttergille och lär dig mer om olika slöjdmetoder. På barnens festivalområden finns olika hantverk att prova och smådjur att hälsa på. Upplev en myllrande blandning av hantverk, slöjd, musik och kultur. Njut av Gunnebos ekologiska mat och dryck.

Festivalen tar sitt avstamp i invigningen av Gunnebo orangeri. Genom historisk forskning, gediget hantverkskunnande och omsorg om gamla tekniker, metoder och material fortsätter vi nu resan framåt.

Biljetter till hantverksfestivalen betalas vid entréerna eller förköp på Gunnebos hemsida. Barn under 16 år går in gratis.

Välkommen!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad