Jubileumstapeten ”Möllornas dal” är tryckt

Om du vill ha en cool tapet med mönster från olika Mölndalsplatser så kan du snart skaffa dig en. Jubileumstapeten har skapats av över 100 förskolebarn i samarbete med designer Kristin Bille. Nu har tapeten börjat tryckas upp och snart kan du köpa den.

Drygt 100 barn från Mölndals förskolor har under året besökt Mölndals olika besöksmål och ritat vad de sett på plats. Teckningarna har sedan satts samman till ett tapetmönster av designer Kristin Bille.

Tapetens mönster rymmer allt från Gunnebo slott till en liten gul sten i Stadsparken. Och det visade sig även att enhörningar och regnbågar finns överallt i barnens Mölndal. I tapetens centrum finns Kvarnbyns dramatiska vattenfall. Det var kvarnverksamheten (mölla/mala) runt fallet och dalen som gav Mölndal sitt namn. Mönstret har mot bakgrund av detta fått det mer sagolika namnet ”Möllornas dal”.

Kristin Billes uppdrag har varit att skapa ett dekorativt mönster av barnens teckningar. Motiven har förminskats och vissa återkommer i flera olika versioner för att så många som möjligt av barnens teckningar skall få plats. Mölndals karta ligger till grund för placeringen av de tecknade motiven från besöksmålen. Vissa motiv har satts i repetition för att bilda former och övergångar. Till exempel har regnbågar samlats som en avslutning av kvarnfallet.

Tapeten har nu tryckts upp i en första begränsad upplaga, men i flera olika färgställningar. Den gråsvarta med vit fond är menad för förskolorna att arbeta vidare med och färglägga själva. Tapeterna kommer också att pryda ett antal av kommunens skolväggar som utsmyckning.

Snart kommer du att kunna köpa tapeten i Gunnebos Slottsbutik, på Mölndals stadsmuseum och hos Lim & Handtryck. Initiativet att skapa jubileumstapeten ”Möllornas dal” startades av Lim & Handtryck som med hjälp av Mölndala Fastighets AB kunde förverkliga idén.

Foto från tryckandet av jubileumstapeten.
Foto från tryckandet av jubileumstapeten.
Foto från tryckandet av jubileumstapeten.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad