Musikfestival i Kvarnbyn - Kvarnbynatta

Boka in lördagen den 3 september för utomhuskonserter med rockig musik, dans, sväng och fest. Gå på musikfestival när Kvarnbynatta drar loss!

Kvarnbynatta

Kom till Kvarnbynatta musikfestival och rocka loss till de fyra bästa rockbanden i Mölndal. På scenen kommer banden Den allvetande pelikanen, Pottebo Dynamite Band, Recycle och SGB (Sten Gustavsson Band) att bjuda på utomhuskonserter i septemberkvällen. Det kommer att bli en kväll att minnas då banden både spelar sina egna låtar och tolkar andras greatest hits.

Festivalen hålls på Brända tomten i Kvarnbyn med fritt inträde, bara kom! På plats kommer att finnas foodtrucks och öltält. Festen börjar 18.00 och håller på till 23.30.
Välkommen!

Arrangörer för Kvarnbynatta musikfestival är Studieförbundet Vuxoenskolan och MartinEvent. Vid frågor mejla Studieförbundet Vuxenskolan.

Den allvetande pelikanen

Som nästan alla i hela världen känner till så har bandet spelat tillsammans i nuvarande sättning sen 1990. Spelningar förekommer inte särskilt ofta, men stadens 100-årsjubileum är ett sådant tillfälle.

Repertoaren består av gamla favoriter, både egna och covers. Bandet har tolkat såväl Thor Modéen som Lennart Hyland.

Recycle

Bandet som återvinner gamla låtar. Recycle startade 1998 då Janne Lundahl från Mölndal jobbade tillsammans med Bas-Peter och Gitarr-Dan. Nu har även Mölndalspostens egen skönsjungande Martin Björklund från Kikås kommit med, samt den legendariske gitarristen Denny Olsson från Snowstorm.

SGB (Sten Gustavsson Band)

SGB serverar rättfram medryckande medelåldersrock, det vill säga låtar från 60-, 70-, 80- och 90-talen. Allt framfört av garvade musiker med glimten i ögat. SGB har drygt 200 spelningar och sju album i bagaget. Konserten är en del av bandets "The 2022 Revival Tour".

Pottebo Dynamite Band

Pottebo Dynamite Band bildades runt 1976/1977. Kvarnbyskolan och Östra Mölndal är bandets vagga och de har spelat i omgångar under dessa 45 år. 2008 hade Pottebo en stor reunion på Möllan som sedan blev starten på en rad av ”Mölndalfesten” som drevs av Martinevent. Bandet ger sällan kommentarer utan överlåter detta åt bandets talesperson, den mystiske Graf Tuefelberg. Graf ger också ut artiklar via bandets hemsida.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad