Välkommen på krisberedskapsföreläsningar

Vi uppmärksammar krisberedskapsveckan. På tisdag den 27 september kan du välja mellan två olika föreläsningar på biblioteken.

Anette Staaf: 100% beredd

Klarar du dig en vecka utan vatten och el? Du är välkommen på föreläsning på Mölndals stadsbibliotek om hemberedskap med Anette Staaf, instruktör på Civilförsvarsförbundet och ordförande i Mölndals civilförsvarsförbund.

Anette har testat hur det är att vara instängd i sin lägenhet under en vecka utan vatten och el. Under föreläsningen berättar hon om sina erfarenheter och ger tips på hur du kan vara förberedd inför en kris. Vid en allvarlig samhällsstörning måste du ha hemberedskap för att kunna klara dig själv i minst en vecka.

Läs mer om föreläsningen i evenemangskalendern.

När: Tisdag den 27 september kl. 18.00-20.00

Var: Mölndals stadsbibliotek, hörsalen Hajen

Entré: Gratis entré

Anmälan: Ingen föranmälan krävs

Claes Tovetjärn: Börja preppa?

Vad behöver vi veta om egenberedskap och vad ska jag packa i min krislåda? Hur ska vi förbereda oss om det blir elavbrott eller någon annan störning där vardagens bekvämligheter inte längre är självklara?

Du är välkommen på en föreläsning där du kan få tips och råd om vad just du kan göra, på egen hand eller tillsammans i en hemberedskapsgrupp.

Programmet samarrangeras med ABF Sydvästra Götaland. Läs mer om föreläsningen i evenemangskalendern.

När: Tisdag den 27 september kl. 18.00-19.00

Var: Kållereds bibliotek

Entré: Gratis entré

Anmälan: Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Anmäl ditt intresse till: kallereds.bibliotek@molndal.se eller ring 031-317 10 20.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad