Lotta Schelin inspirerar på Hallenskolan

Välmående står i fokus på Hallenskolan. Detta innebär aktiva elever, bättre koncentration på lektionerna och inspiration för motivation. Igår föreläste Lotta Schelin om detta för de äldre eleverna.

Mobilfria skoldagar och aktivitet på agendan

Rörelse och aktivitet i vardagen är något många har svårt att få till. På Hallenskolan arbetar personalen aktivt för att hitta aktiviteter och andra sätt för att få barnen och eleverna att röra på sig.

Vi har mobilfria skoldagar på skolan, eleverna får inte använda sina telefoner på lektionen eller på rasten. Detta tror vi bidrar till mindre stress, då eleverna slipper se alla notiser i telefonen och får pausa scrollandet på sociala medier under skoldagen, säger Jeanethe Bergman, rektor på Hallenskolan.

På skolan kan eleverna spela biljard, pingis och det finns en stor skolgård där det går att spela till exempel basket och fotboll.

Motivation för inspiration

För att tänka på helheten kommer frukost att serveras på Hallenskolan under vecka 43. Frukosten kommer serveras en dag per årskurs och detta gör skolan för att visa att det är viktigt med en bra start på dagen.

Vi försöker tänka på vilka insatser vi kan göra för alla elever på skolan, så att alla elever ska orka mer under dagen, berättar Jeanethe.

Fotbollsproffset besöker skolan

En fråga som ofta diskuteras är hur skolan ska jobba för att sänka pressen och stressen kring betyg hos de äldre eleverna. Av en slump lyssnade Hallenskolans rektor Jeanethe Bergman på en podd med Lotta Schelin om sitt liv som aktivt fotbollsproffs och att kunna motivera sig själv vid motgångar.

Då kontaktade jag Lotta, hon är ju från Kållered från början. Hon besökte oss igår, den 12 oktober och föreläste för våra elever i årskurs 6-9 om motivation till inspiration, hur motgångar kan vändas till något positivt, säger Jeanethe.

Efter föreläsningen stannade Lotta Schelin kvar och tog bilder med eleverna och skrev autografer. Hon fick besvara en del nyfikna frågor, om hon till exempel träffat Zlatan och vilken match hon tycker att hon spelade bäst under.

Det var jättekul att få träffa eleverna, de lyssnade under hela föreläsningen och höll bra fokus. Särskilt roligt var det att prata med eleverna, det visade sig att jag spelat fotboll med några av elevernas föräldrar, säger Lotta Schelin.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad