I år firar vi Jul i Kvarnbyn som 1922

På lördag och söndag bjuder Kvarnbyns verksamheter in till en julupplevelse för stora och små i den stämningsfulla kulturmiljön. Det blir julmarknad såväl som öppet hus och kulturprogram runt om i Kvarnbyn.

Längs med forsen i Kvarnbyns gamla fabriksbyggnader samlas en blandning av kulturföreningar, konstateljéer, museer, företag, hantverkare och butiker. Första helgen i advent bjuder de gemensamt in till ett fullspäckat julprogram för besökare i alla åldrar. Välkommen 26 och 27 november, 12.00-17.00!

Mer än bara en julmarknad

I år fyller Mölndal 100 år och vi firar jul som 1922. Eller i alla fall med inspiration från det glada 1920-talet! Årets Jul i Kvarnbyn bjuder på mängder av programpunkter under två dagar. Det blir bland annat paketinslagning, papperspyssel och annat skapande på gammaldags vis, jazzigt sväng för hela familjen, dans kring granen och stämningsfull musik.

Träffa tomtemor och tomtefar, hälsa på jul-hästen, pausa med en sagostund och följ med på en spännande promenadteater. Jul i Kvarnbyn är mer än en julmarknad! Hela programmet, alla tider och platser, hittar du på julikvarnbyn.se

Marknad och butiker med lokalt hantverk

För den som är ute efter att köpa klappar blir det julmarknad med utställare på flera platser, både inne och ute. Bland annat inne i Lorry – aulan i den anrika byggnaden på Gamla torget som var kommunhus när Mölndal blev stad 1922.

Hos Kvarnbyns lokala hantverkare och butiker kan du självklart också köpa unika, handgjorda julklappar.

Missa inte heller att besöka Svenska kyrkans julklappsbord i Mölndals Hembygdsförenings museum i Götaforsliden för att lämna en gåva – ej inslagen – till behövande barn och unga!

Läs mer om utställare och butiker.

Ställ bilen hemma

I Kvarnbyn är flera vägar avstängda, både på grund av byggen och för att göra evenemanget så säkert som möjligt. Här finns också ont om parkeringsplatser. Ställ bilen hemma och åk kollektivt om du kan!

Läs mer om hur du tar dig hit.

Välkommen till Kvarnbyn i helgen!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad