Festen förlängs på Mölndals stadsmuseum

Mölndals stadsmuseums utställning “Livet är en fest” förlängs. Nytt slutdatum är söndag 16 april, i stället för 19 februari. Nu har du lite mer tid på dig att slå klackarna i taket, dansa i neon och fira livets och årets fester med museet!

I utställningen ”Livet är en fest” får du utforska festens alla sidor. Från förberedelserna och känslan att bli utvald – eller inte utvald – som gäst till festen, via barnkalaset, dansbanan och festivalen till kaffekalaset, årets högtider och slutligen efterfesten och stöket efter festen.

Vi får se den glammiga och glada sidan av festen. Men också baksidan. Fyllan, festerna som går snett, vägen hem sent på natten.

Mycket att utforska för stora och små

Som vanligt närmar sig museet ämnet på ett lekfullt sätt. I utställningen finns mycket att se och göra för både barn och vuxna. Kryp in i kojan under det dukade bordet, klä ut dig i den festligaste partystassen, sätt knorren på grisen och avsluta med en bild i fotoautomaten!

Livet är en fest öppnade den 12 februari 2022 och pågår till och med söndag 16 april. Utställningsperioden förlängs med två månader.

1990-talet blir nytt tema

När festen är slut är du välkommen att upptäcka 1990-talet i Mölndals stadsmuseums nästa temautställning. Årtiondet då 80-talets glam, pudelhårdrock och axelvaddar byttes mot grunge, rave, Brit-pop, lågmidjade jeans och Jennifer Aniston-frisyr.

Då som nu pågick ett krig i Europa och ekonomin störtdök. Världen blev större och mer tillgänglig med EU-inträdet och hemdatorernas Internetuppkopplingar. Mölndals stadsmuseum lyfter fram 90-talets händelser, mode, musik och trender i en utställning som invigs den 25 maj.

Hur minns du ditt 90-tal? Dela gärna med dig av både berättelser, föremål och foton!

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad