Ny sträckning på Bohusleden

Bohusleden är en populär och uppskattad vandringsled som passerar Mölndals kommun. Under 2023 får leden en ny sträckning mellan Lindome och Kållered.

Våren 2023 kommer Bohusleden få en delvis ny sträckning. Det handlar om sträckan mellan Bunketorp och Tulebo badplats. Bakgrunden är att leden idag går på bilväg, både asfalt och grusväg, vilket är tråkigt och trafikfarligt. Dessutom passerar leden mycket privat mark och en bågskyttebana vilket inte är lämpligt.

Den nya sträckningen kommer att vara mer västerut. Dels passerar den då naturen och kulturminnen i Isaks mosse, fågeltornet vid Sagsjön och Livered för att ansluta till Tulebo badplats. Det innebär också att leden hamnar mer bostadsnära och därmed nära service för den som vandrar leden.

Vad händer nu

Under de inledande månaderna av 2023 arbetar Mölndals stad med att göra stigar och sätta upp markeringar och skyltar för den nya sträckan. Planen är att den nya sträckan ska vara färdig och invigas i kvartal 2. Inför detta kommer information på Bohusledens samt Mölndals stads hemsida att uppdateras med rätt sträckning.

Läs mer om Bohusleden.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad