Hjälp museet samla in 1990-tal

Det var ju alldeles nyss och ändå är det redan 30 år sedan… Nästa temautställning på Mölndals stadsmuseum handlar om 90-talet och öppnar den 25 maj. Nu behöver vi din hjälp att samla in de där tidstypiska föremålen, fotona från vardagslivet i Mölndal, Kållered och Lindome och minnena från ditt 90-tal.

1980-talets glam, pudelhårdrock och axelvaddar byttes mot grunge, rave, jeans med låg midja och Jennifer Aniston-frisyr. Då som nu pågick ett krig i Europa och ekonomin störtdök. Världen blev större och mer tillgänglig med EU-inträdet och hemdatorernas Internetuppkopplingar.

Mölndals stadsmuseums kommande utställning lyfter fram 90-talets händelser, mode, musik och trender – med vardagslivet i fokus. Utställningen invigs torsdag den 25 maj.

Hur minns du ditt 90-tal?

Hör av dig till museet om du har föremål eller foton att låna ut till utställningen och för att dela med dig av dina egna minnen från årtiondet.

Har du till exempel en Tomelilla-soffa från Ikea som du inte använder längre, kanske en tjock-TV med VHS eller en vattenkokare från Alessi? Polly Pocket, Tamagotchi eller andra leksaker? Har du sparat Buffalo-skorna, jazzbyxorna eller den rutiga grunge-skjortan? Eller något annat som du tycker är typiskt för 90-talet som du kan låna ut till museet?

Vi vill gärna ta del av dina minnen från när du lyssnade på musik i Elof Ericssons skivbutik i Mölndals centrum, få se bilder av dig med kompisarna i skolan, och höra berättelsen om när du själv, eller någon du känner kom, som flykting från kriget på Balkan.

Vi är intresserade av det mesta, bara det rör 1990-talet!

Kontakta oss

Hör av dig via mejl eller telefon till museets antikvarier Hanna Eklöf, 031-315 16 62, eller Christine Caux Gustafsson, 031-315 16 54, eller fyll i formuläret på vår webbplats.

Du är också välkommen till Mölndals stadsmuseum vid två tillfällen i februari då vi visar museets Öppna magasin, berättar om föremålssamlingen och där du gärna får dela med dig på plats om ditt 90-tal: torsdag 16 februari kl. 13 och lördag 25 februari kl. 14.30.

Kontakt

Hanna Eklöf
Antikvarie

Mölndals stadsmuseum
031-315 16 62
hanna.eklof@molndal.se

Christine Caux Gustafsson
Antikvarie
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 54
christine.caux-gustafsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad