Ny chef för tekniska förvaltningen

Elin Rosenberg Elebring blir ny chef för tekniska förvaltningen. Hon börjar sitt nya uppdrag i april.

Elin är idag tillförordnad förvaltningschef för serviceförvaltningen i staden. Hon kom till Mölndals stad 2020. Elin har varit chef för och startat upp stadens kontaktcenter, dit den som har frågor om kommunens verksamhet kan vända sig med sina frågor. Tidigare har hon bland annat jobbat i Lerums kommun som chef för deras kontaktcenter.

Det känns spännande och roligt att jag får förtroendet att leda en så viktig verksamhet som tekniska förvaltningen, säger Elin.

På tekniska förvaltningen arbetar ungefär 240 medarbetare med allt från avfallshantering och återvinning, vatten och avlopp till stadsmiljö, gatuunderhåll, belysning och mycket mer. I dessa dagar även snöröjning. På gång i staden är en omorganisering där det ska bildas en ny framtida teknik- och serviceförvaltning. Den nya förvaltningen blir en del av en planerad utveckling inom samhällsbyggnadsområdet till en så kallad skedesindelad förvaltningsorganisation. I detta arbete blir Elin Rosenberg Elebring en viktig del.

Elin är en väldigt kompetent och grundad ledare. Hon är modig och har det som krävs för den här rollen. Hon blir viktig i arbetet med att skapa och leda den nya förvaltningen tillsammans med medarbetarna, säger Mio Saba Sjösten, stadsdirektör.


Formellt beslut om tjänsten tas på kommunstyrelsens möte den 29 mars.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad