Funktionsstöd i Mölndal banar ny väg

Spännande satsningar på kompetensutveckling och på digital teknik har gjort att Mölndals funktionsstöd uppmärksammats nationellt!

Från vänster: Eva Wikström, vd på Omställningsfonden, Petra Schulze, metodutvecklare i Mölndal, Göran Hjertstrand, funktionsstödschef i Mölndal, Lena Larsson, omställningsrådgivare på Omställningsfonden och Katarina Bengtsson, förtroendevald på Kommunal i Mölndal.

Funktionsstöd i Mölndals stad ger stöd åt Mölndalsbor med funktionsnedsättning i åldrarna 0 till 100 +. Nya satsningar ger möjlighet att ge stöd, vård och omsorg av ännu bättre kvalitet.

Nationellt pris för arbete med kompetensutveckling

Under tre års tid har medarbetare och chefer inom funktionsstöd varit på en resa mot ökad kunskap och kompetensutveckling, under namnet Funktionsstödslyftet. Under resan har bland annat nya roller införts och utbildningsinsatser inom arbetssätt och metoder har anordnats för samtliga 650 medarbetare.

I början av februari uppmärksammades Funktionsstödslyftet nationellt när vi blev vinnare av Omställningsfondens utmärkelse Årets kompetensutveckling. Ett prestigefyllt pris som uppmärksammar kompetensutvecklingsinsatser inom offentlig verksamhet.

Vinsten är ett kvitto på att vi gör rätt som arbetar med kompetensutveckling. Vår ambition är att varje medarbetare ska känna sig inspirerad och trygg och i sitt uppdrag, samtidigt som de har kul och lär sig på jobbet. Hos oss får du inte bara en karriär, du utvecklas också som person, berättar Göran Hjertstrand, funktionsstödschef.

Satsning som fick hederspris av FN

Det är inte bara inom kompetensutveckling som Mölndals funktionsstödsverksamhet banar ny väg. Inför valet 2022 deltog Mölndals stad i Studieförbundet vuxenskolans satsning Mitt val där brukare som omfattas av LSS fick lära sig mer om demokrati och valet på sitt boende eller dagliga verksamhet. De fick även träffa politiker och höra dem debattera.

Nu har Studieförbundet Vuxenskolan tilldelats FN:s hederspris “Best international practice” för sitt arbete med Mitt Val.

Något som utmärkte Mölndals stad var att vi var den enda kommun i landet som genomförde studiecirklarna och politikerdebatten digitalt för ökad tillgänglighet, vilket också har uppmärksammats som ett gott exempel, förklarar Charlotta Callmander, verksamhetschef för korttidsverksamheter, personligt stöd och daglig verksamhet.

Jobba inom funktionsstöd

Vi söker just nu sommarvikarier till flera spännande tjänster inom funktionsstöd, läs mer, ansök eller tipsa om molndal.se/sommarjobb.

Alla lediga tjänster samt sommarjobb finns även under Lediga jobb.

Om funktionsstöd i Mölndals stad

Verksamhetsområdet funktionsstöd är en del av vård- och omsorgsförvaltningen. Omkring 650 medarbetare arbetar inom bostäder med särskild service, daglig verksamhet, daglig sysselsättning, korttidstillsyn, personlig assistans, boendestöd med mera.

Stöd och insatser ges till personer i alla åldrar som har en funktionsnedsättning enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (socialtjänstlagen).

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad