Nu kan du nominera till Jämställdhetspriset 2023

Känner du till en person, grupp, förening, företag eller verksamhet som bidrar till jämställdhet? Du kan nu skicka in en nominering fram till 30 september.

Med ett pris om 10 000 kronor vill Mölndals stad belöna en person, grupp, förening, företag eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till jämställdhet. Utöver priset delas också ett hedersomnämnande ut till en anställd eller verksamhet inom stadens organisation.

Vad är jämställdhet?

Jämställdhet handlar om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Könstillhörighet ska inte påverka dina möjligheter i livet eller samhället. Stereotypa könsroller kan ibland stå i vägen för det. Arbete för jämställdhet kan handla om att jämna ut ojämlikheter mellan män och kvinnor. Det kan också vara att ifrågasätta och förhandla om stereotypa könsroller.

Jämställdhetspriset behövs för att uppmuntra, uppmärksamma och belöna individer och organisationer som arbetar aktivt med att skapa ett mer jämställt samhälle, samt för att inspirera andra att göra detsamma. Jämställdhetspriset är ett verktyg för att främja medvetenhet, sprida bra idéer samt förändra attityder och bygga en mer inkluderande framtid, säger Elin Andersson (L).

Så nominerar du

Från 15 augusti till 30 september 2023 kan du nominera till priset genom att fylla i ett formulär på webben. För att förbereda din nominering kan du läsa mer om priset och vilka kriterier den nominerade ska uppfylla.

Vem kan nominera?

Alla kan nominera kandidater, så länge dessa är verksamma i Mölndal. En jury väljer därefter ut ett antal kandidater, och i november fattar kommunstyrelsen beslut om vem som vinner jämställdhetspriset.

Mer om priset

Priset består av 10 000 kr och möjlighet att berätta om sin verksamhet. Anställda eller verksamhet inom staden får diplom och möjlighet att berätta om sitt jämställdhetsarbete.

Jämställdhetspriset har delats ut sedan 2018 och är en del i vårt arbete för social hållbarhet och Mölndals vision 2040. Visionen visar riktningen för hur staden ska utvecklas som plats att bo och verka i. Jämställdhet är en självklar del av visionen. Läs mer och se tidigare vinnare.

 

Kontakt

Sara Abiri
Utvecklingsledare Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck
Samordning för hållbarhet
0762-13 64 44
sara.abiri@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad