Nytt äldreboende i Mölndal

I början av 2024 slår ett nytt äldreboende upp dörrarna i det expanderande GoCo-området i Åbro.

På uppdrag av Mölndals stad kommer Norlandia att driva äldreboende i det nya GoCo-området med planerad öppning i början av nästa år. Vi hälsar Norlandia välkomna till Mölndal.

Vi är glada över samarbetet och det blir ett fint tillskott till de äldreboenden som redan finns i staden, säger Eva Klang Vänerklint, förvaltningschef inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Inriktning mot hälsa och innovation

Hälsa och innovation kommer att prägla det nya äldreboendet som kommer att heta Norlandia GoLife. Det är placerat mitt i det växande innovationsklustret GoCo i Åbro. Tillskottet med ett äldreboende i området öppnar upp för flera nya möjligheter för invånare i Mölndal.

Det känns fantastiskt att vi är igång och att snart få bli en del av GoCo på riktigt. Vi ser fram emot samarbetet med Mölndals stad och att träffa områdets innovatörer, entreprenörer och forskare och gemensamt arbeta för en äldreomsorg i världsklass, säger Dusanka Reljanovic, driftsdirektör för Norlandia Äldreomsorg.

Norlandia driver äldreboenden, trygghetsboenden och hemtjänst i Sverige och i flera andra länder.

Lagen om valfrihet

Norlandia är först ut att bli godkända av Mölndals stad som utförare enligt Lagen om valfrihetssystem. För dig som har myndighetsbeslut om äldreboende innebär det att du själv kan välja plats efter behov och önskemål.

Norlandia har fått Mölndals stads förtroende och vi ser mycket positivt på öppningen av GoLife. Målet är att svara på våra invånares behov och önskningar när de snart kan välja detta specifika äldreboende. Vi tror att den forskning som kommer att drivas med inriktning på äldres hälsa, kommer vara till stor nytta för stadens äldre, säger Stefan Gustafsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

GoCo

GoCo Health Innovation City är ett kluster för aktörer inom hälsa och medicinsk utveckling. Området är placerat i Åbroområdet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad