Firande efter lyckad språksatsning

Idag firar 14 medarbetare inom äldreomsorgen kursavslut efter en utbildning i yrkessvenska. Satsningen är en del av stadens strategi för kompetensutveckling och syftar till att höja kunskapen i det svenska språket inom vård och omsorg.

Deltagarna, som jobbar på stadens äldreboenden, har studerat yrkessvenska på deltid under 3 månader. Bayan är sommarvikarie och känner att hon utvecklats under utbildningens gång:

På dessa månader har jag lärt mig mycket vilket hjälper mig att vara professionell i min yrkesroll. Det har dessutom varit skönt att kunna studera hemifrån samtidigt som det har varit kul att vara på plats på Campus Mölndal där jag träffat andra deltagare. Nu vet jag hur det är att jobba inom vård och omsorg och jag vill gärna fortsätta med det.

Studierna har bestått av lektioner på Campus Mölndal i kombination med digitala studier via språkverktyget Lingio. Det är Omställningsfonden som finansierar Lingio och statsbidraget Äldreomsorgslyftet som har finansierat studietiden.

Kombination som passar de flesta

Den kombinerade utbildningen är den första av sitt slag inom vård och omsorg i Mölndals stad och redan i höst startar en ny utbildningsomgång för medarbetare inom äldreomsorgen.

Behovet av utbildningar i svenska är stort och genom denna satsning får medarbetare möjlighet att studera på arbetstid. Just kombinationen av fysiskt och digitalt lärande har fungerat väldigt bra då deltagarna haft möjlighet att studera när de passar dem. Engagemanget har varit väldigt stort och vi är glada att kunna erbjuda ännu ett utbildningstillfälle nu i höst, berättar Alia Skoglund och David Cavallin som är utvecklingsledare inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Utbildning som gör skillnad

Campus Mölndal, som samlar all vuxenutbildning i Mölndals stad, har stått för de fysiska lektionerna. Eva Björklund, vård- och omsorgslärare samt sfi-lärare på Campus Mölndal, har följt elevernas utveckling på nära håll:

Det har varit fantastiskt att se allas utveckling. Denna satsning kommer förhoppningsvis att göra skillnad i deras dagliga arbete inom vård och omsorg.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad