Silver till Mölndal

Det blev en silverplacering för Mölndals stad i rankingen Årets superkommun. Stort grattis till grannkommunen Härryda som i år tog hem förstaplatsen!

Mycket går bra i Mölndal och att vi år efter år rankas så här högt är ett bevis på det fina arbete och engagemang som alla våra medarbetare, näringsliv och invånare lägger ner varje dag. Tack till alla som bidrar på denna fantastiska resa! säger Stefan Gustafsson (s), kommunstyrelsens ordförande.

Tidningen Dagens Samhälle rankar varje år alla Sveriges 290 kommuner. Undersökningen består av 146 mått fördelat på 17 kategorier. Mölndals stad var nominerad till Årets superkommun i kategorin storstadskommuner. Totalt 46 kommuner ingår i den kategorin och i toppstriden fanns kommunerna Lerum, Kungsbacka och Härryda och Nacka. Och Mölndal knep alltså andraplatsen.

Vi är på rätt väg och gör rätt saker för Mölndal och våra invånare, fortsätter Stefan Gustafsson. Vi har lagt fokus på färre men tydligare prioriteringar för vår stad. Vi satsar på hållbar utveckling och tillväxt – för bästa möjliga Mölndal. Vi satsar på life science i världsklass där vi vill att Mölndal ska vara hälsostaden nummer ett.

Topp 10 kommuner i kategorin storstadskommun

  1. Härryda
  2. Mölndal
  3. Nacka
  4. Kungsbacka
  5. Lerum
  6. Täby
  7. Staffanstorp
  8. Vallentuna
  9. Vellinge
  10. Kävlinge

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad