Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Årlig kontroll av belysning

En gång per år går Mölndals stad igenom all gatubelysning. Det sker i augusti – september för att belysningen ska vara kontrollerad och fungera inför årets mörka månader.

Den årliga kontrollen av belysningen sker i år vecka 36-37 och veckorna därefter byts de lampor som är trasiga. Hur lång tid bytet tar beror på hur många lampor som vi behöver byta, men vi räknar med någon vecka.

Tidigare har den årliga kontrollen skett på dagtid vilket inneburit att lamporna varit tända på dagen. Det här året gör vår entreprenör kontrollen under kvällstid, när belysningen redan normalt är tänd. Det gör att elförbrukningen minskar och att även blinkande lampor lättare upptäcks.

Vad händer när du felanmäler belysning

Om du under året ser en trasig belysning kan du hjälpa oss genom att felanmäla den via vår felanmälan här på hemsidan. Efter att du felanmält åtgärdas belysningen inom en viss tid beroende av var belysningen är.

Till exempel: enstaka lampor vid övergångsställen, busshållplatser, i tunnlar, lekplatser och huvudcykelnät byts normalt inom en vecka. En trasig belysning som Mölndals stad bedömer utgör fara för person- eller trafiksäkerhet byts omedelbart. Läs mer om åtgärdstider för belysning, åtgärdstid är efter att vi fått in felanmälan.

När den årliga kontrollen sker byter vi alla trasiga lampor som vi upptäcker.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-30 15.27