Tolv fria åvc-besök 2021

Alla privatpersoner över 18 år som är folkbokförda i Mölndals stad får 12 fria besök att använda på återvinningscentralen under 2021. Detta gäller från den 8 april, samma dag som nytt passersystem installeras.

Den 8 april installer kommunen nya kortläsare på återvinningscentralerna i Kikås och Lindome. Privatpersoner med svenskt körkort ska öppna bommen med sitt körkort istället för åvc-kort. Läs mer om detta i vår nyhet från 25/3: Körkort istället för åvc-kort.

Tolv fria besök under 2021

I och med det nya passersystemet får alla privatpersoner över 18 år som är folkbokförda i Mölndals stad 12 fria besök att använda under 2021. Detta gäller också från 8 april.

Tidigare var antalet besök per hushåll, nu är det per person oavsett boendeform.

Exempel: Tre personer är folkbokförda på samma adress, varje person har 12 fria besök. När en person har använt sina 12 fria besök under ett kalenderår, kostar ett extra besök 125 kr inklusive moms. Det betalar personen på plats på en återvinningscentral i vår kommun; Kikås eller Lindome. Det läggs inte på renhållningsfakturan.

Du som är folkbokförd i Mölndals stad kan inte betala för extra besök hos grannkommunerna.

Varför skriver vi under 2021?

Vi kommer att följa upp användningen av de 12 fria besöken i slutet på 2021 och efter det återkoppla till våra politiker som då får bestämma om vi ska behålla det eller inte.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad