Lock till matavfallet plockas bort

Bor du i villahushåll med flerfackskärl? Då behöver du veta att vi ska plocka bort det lilla locket till matavfallsinsatsen på kärl 1. Det gör vi för att minska risken för att dina matavfallspåsar fryser fast under vintern.

Under vecka 46 och 47 kommer du som har fyrfackskärl nummer 1 märka att det lilla locket till matavfallsinsatsen är bortplockat. Allt är i sin ordning och du behöver inte kontakta oss om det. Här hittar du tips på bra hantering av matavfallet.

Därför plockar vi bort locket

Det gör vi för att minska risken för att dina matavfallspåsar fryser fast under vintern då det ofta blir kondens när locket är på.

Förra vintern valde vi att fälla locket bakåt men i år tar vi bort locket helt då vi planerar att byta plats mellan matavfall och tidningar.

Vi kommer att byta plats på matavfallet

Under december kommer vår renhållningspersonal att börja byta plats på matavfallet och tidningar i kärl 1. Arbetet kommer att pågå under några veckor och du som kund behöver inte göra någonting. När vi har bytt på just ditt kärl kommer vi samtidigt att lägga ett informationsblad i din brevlåda, så håll utkik.

Matavfallet kommer du att sortera längst bak i kärlet och tidningar längst fram. Nya dekaler kommer sättas upp.

Mindre fastfrysning och mer volym

Vanessa Maciel Pinto, enhetschef, berättar om bakgrunden till bytet

De senaste vintrarna har kunder hört av sig till oss om matavfallspåsar som fryser fast. Vi har sedan tidigare även fått önskemål om mer volym till just matavfall och sett att tidningar minska stadigt. Detta plus andra saker vi sett gjorde att vi bestämde oss för att byta plats mellan matavfallsfacket och tidningar.

Kärl 1 - 240 liter
Genom bytet får kunderna 90 liter för matavfallet istället för dagens 30 liter.

Volymen för tidningar minskar från 90 liter till 30 liter.

Kärl 1 - 370 liter
Genom bytet får kunderna 120 liter för matavfallet istället för dagens 80 liter.

Volymen för tidningar minskar från 120 liter till 80 liter.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad