Färdtjänst och riksfärdtjänst i sommar

Många vill resa under sommaren. Om du inte redan har tillstånd för färdtjänst eller riksfärdtjänst, tänk på att söka tillstånd i god tid.

Normal handläggningstid för ansökan om färdtjänst och riksfärdtjänst är 4 veckor. Räkna med längre handläggningstider under sommaren. Under vecka 30-31 sker ingen handläggning av nya ansökningar.

Beställa resa

Du som har tillstånd för riksfärdtjänst bokar din resa hos Riksfärdtjänsten Sverige AB senast tio dagar innan du vill resa, telefon: 016-15 05 50.

För ordinarie färdtjänstresor sker bokning som vanligt hos Västtrafik på 020-91 90 90.

Åk med Flexlinjen

Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Den kör till eller från där någon har bokat. Du som vill åka aflexlinjen bokar på 031-368 25 50.

Du behöver inte ha färdtjänsttillstånd för att åka med flexlinjen. Du betalar en vanlig kollektivtrafikbiljett, ditt seniorkort gäller på flexlinjen.

Ta sommarbuss till Gunnebo Slott och Trädgårdar

Under sommaren går det en sommarbuss mellan Mölndals innerstad läge a5 och Gunnebo Slott och Trädgårdar. Sommarbussen kan alla åka med, behöver inte förbokas och du åker med en vanlig biljett, seniorkortet gäller på bussen.

Mer information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad