Alfhöjdsgatans ÅVS stängs ner

Återvinningsstationen på Alfhöjdsgatan stängs ner permanent. Detta på grund av miljö- och hälsoskäl. Endast glasförpackningar kommer att finnas kvar.

Nedskräpningen på Alfhöjdsgatans återvinningsstation har varit ett problem under längre tid. Påsar slängda på marken, färgburkar, matrester, leksaker och elektronik är återkommande exempel på sådant som inte får lämnas på stationen men som görs.

Under 2018 stängdes stationen på grund av miljö- och hälsoskäl men öppnades igen efter ett tag. Problemet med nedskräpning har varit återkommande sedan dess och nu har tekniska förvaltningen beslutat att stänga ner stationen permanent. Sopkärlen hämtas under vecka 7.

Vi har gjort allt vad vi har kunnat för att det ska fungera men nedskräpningen på denna station är så stor att vi har inget annat val. Vi stänger den, säger Katarina Pettersson, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

Glas finns kvar

Det är fortsatt möjligt att lämna glasförpackningar på samma plats.

Förpackningar av papper, plast och metall samt tidningar kan istället lämnas på:

Tillsammans motverkar vi nedskräpning

Att komma till en återvinningsstation som är nedskräpad kan kännas otrevligt. Att skräpa ner är förbjudet och kan ge böter eller fängelsestraff. Nedskräpning skapar dessutom onödiga kostnader, till exempel extra transporter och personalkostnader.

Så hjälper du till att hålla rent på en återvinningsstation:

  • Ta endast med förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar till en återvinningsstation.
  • Är det fullt på stationen? Kom tillbaka senare eller en annan dag.
  • Platta till kartonger och andra pappersförpackningar så mycket det går. Tryck in dessa långt inne i containern eller tryck ner det i kärlet.
  • Stoppa all mjukplast i en plastpåse. Knyt ihop påsen så blir den som en boll. Då flyger inte lös mjukplast runt.
  • Lämna aldrig saker eller påsar på marken.
  • Möbler, färgburkar, leksaker hör inte hemma på en obemannad återvinningsstation. Lämna in grovavfall och farligt avfall till en bemannad återvinningscentral.

Vill du få till en bättre källsortering?

Ladda ner vår källsorteringsguide. I den finns information om vart och hur du ska sortera olika typer av avfall.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad