Åvc-kort

För att lämna avfall på en återvinningscentral i Mölndal behöver du ett kort som öppnar bommen, ett så kallat åvc-kort.

Som fastighetsägare ansöker du om ett åvc-kort hos teknisk kundservice eller genom våra webbformulär. Tänk på att åvc-kortet är en värdehandling som ger ägaren till kortet möjlighet att slänga avfall kostnadsfritt. Kortet ska inte användas av andra än ägaren. 

Du som bor i hyresrätt eller bostadsrätt kontaktar din fastighetsägare eller den som är ansvarig för avfallshanteringen, för att få ett kort. Det är alltså endast fastighetsägaren eller den som är ansvarig för abonnemanget som kan beställa ett åvc-kort.

Om du bor i enbostadshus är det den som står som renhållningsabonnent som ansöker om ett kort. Kortet ger 12 fria besök per kalenderår. Besök utöver de fria kostar 125 kronor inklusive moms. Nya besök överförs per automatik vid årsskiftet.

Har du förlorat ditt kort?

Du som bor i enbostadshus eller villa kontaktar vår kundservice eller ansöker om nytt kort via vårt webbformulär. Du som bor i hyreshus, bostadsrätt eller samfällighet kontaktar föreningen eller styrelsen, som i sin tur hör av sig till teknisk kundservice.

Kundservice spärrar borttappade kort och fixar nya till en kostnad av 156 kronor (inklusive moms). Du kan få kortet hemskickat eller hämta själv på Skedebrogatan 1.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-09 16.44