Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Sortera i villa

Du sorterar, vi hämtar hos dig. Du som bor i villa kan välja att sortera i flerfackskärl, ett avfallssystem för fastighetsnära insamling där ditt hushåll får en mini-återvinningsstation vid tomtgränsen.

Flerfackskärl införs 2015-2019

Mölndals stad har beslutat att från 1 juli 2015 erbjuda fastighetsnära insamling med flerfackskärl som avfallssystem för en- och tvåbostadshus. Alla villahushåll måste välja nytt renhållningsabonnemang och ansluta sig till den nya renhållningstaxan

Övergången från dagens system med ett enfackskärl sker successivt mellan 2015-2019. För att den ska gå smidigt till har staden delats upp i geografiska områden:

Område 1 
Enerbacken, Helenevik, Hulelyckan, Kikås, Solängen, Ryet, Stensjön var först ut att välja nytt abonnemang och ansluta sig till den nya taxan från 1 juli 2015. I Område 1 ingick även de villahushåll som har deltagit i Mölndals stads test.  Se lista över gator och vägar i område 1PDF

Område 2
Brännås, Bölet, Centrum, Espås, Guldheden, Krokslätt, Kyrkbackarna, Labacka, Rävekärr, Stretered, Toltorp och Åby ingick i område 2. Du som bor här valde nytt renhållningsabonnemang under hösten 2015 och fick flerfackskärlen under våren 2016. Ladda ner listan över alla gator i område 2PDF.

Område 3
Lindome, Eklanda och Toltorp ingår i område 3. De som bor här anslöt sig till den nya taxan under 2017. Lista med alla gator i område 3PDF.

Område 4
Område 4 kommer att välja nytt renhållningsabonnemang i oktober 2017 för att anslutas under 2018. I område 4 kommer bland annat mindre områden som inte ingått i område 1-3 att ingå. Ladda ner listan över alla gator och vägar i område 4PDF. Här hittar du valbroschyren för område 4PDF.

Område 5
I detta område ingår gator och vägar som inte ingått i område 1-4. Dessa gator och vägar har begränsad framkomlighet för att det ska vara trafiksäkert att köra med en stor fyrfacksbil. Boende som tillhör område 5 kommer att erbjudas sortering i tvåfackskärl istället för fyrfackskärl. Planen är att alla vägar och gator i område 5 väljer nytt abonnemang under hösten 2018 och ansluter sig till den nya renhållningstaxan under 2019.  

Vad är flerfackskärl?

Fastighetsnära insamling, FNI som det kallas i vardagen, betyder enkelt sagt att du får ditt hushållsavfall hämtat vid din tomtgräns. Du sorterar ditt avfall i sex eller elva fack och har alltså en återvinningsstation direkt på din egen tomt.

Kärlen töms med en sopbil med flera fack, det du sorterat blandas inte i bilen. Du kan också ladda ner ett informationsblad med svar på de vanligaste frågorna som vi får (FAQPDF).

Håll dig uppdaterad

Du kan prenumerera på vårt e-nyhetsbrev för att få nyheter och information om flerfackskärl och viktig information om renhållning direkt till din e-postadress. Anmäl dig till prenumerationen.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-21 10.59