Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Sortera i villa

Du sorterar, vi hämtar hos dig. Du som bor i villa kan välja att sortera i flerfackskärl, ett avfallssystem för fastighetsnära insamling där ditt hushåll får en mini-återvinningsstation vid tomtgränsen.

Flerfackskärl införs 2015-2019

Mölndals stad har beslutat att från 1 juli 2015 erbjuda fastighetsnära insamling med flerfackskärl som avfallssystem för en- och tvåbostadshus. Alla villahushåll måste välja nytt renhållningsabonnemang och ansluta sig till den nya renhållningstaxan.

Övergången från det gamla system med ett enfackskärl har skett successivt sedan 2015. För att skulle gå smidigt till delades staden upp i fem geografiska områden. I oktober 2018 får drygt 1 100 hushåll i det femte och sista området välja nytt abonnemang. Information om valet kommer att nå de berörda hushållen under vecka 40.

Vad är flerfackskärl?

Fastighetsnära insamling, FNI som det kallas i vardagen, betyder enkelt sagt att du får ditt sorterade hushållsavfall hämtat vid din tomtgräns. Beroende på var i kommunen du bor kan du välja abonnemang med sortering i fyrfackskärl (område 1-4) eller tvåfackskärl (område 5). Hitta din adress i vår karta. Finns inte din adress med, kontakta teknisk kundservice.

Område 1

Enerbacken, Helenevik, Hulelyckan, Kikås, Solängen, Ryet, Stensjön var först ut med att välja nytt abonnemang och ansluta sig till den nya taxan från 1 juli 2015. I område 1 ingick även de villahushåll som deltog i Mölndals stads innan det permanenta införandet. 

Gator och vägar i område 1PDF

Område 2

Brännås, Bölet, Centrum, Espås, Guldheden, Krokslätt, Kyrkbackarna, Labacka, Rävekärr, Stretered, Toltorp och Åby ingick i område 2. Nytt abonnemang valdes under hösten 2015 och hushållen anslöt sig till den nya renhållningstaxan från 1 juli 2016.

Gator och vägar i område 2PDF

Område 3

Lindome, Eklanda och Toltorp ingick i område 3. Nytt abonnemang valdes under hösten 2016 och hushållen anslöt sig till den nya renhållningstaxan från 1 juli 2017.

Gator och vägar i område 3PDF

Område 4

I område 4 ingick bland annat mindre områden som inte hade ingått i område 1-3. Nytt abonnemang valdes under hösten 2017 och hushållen anslöt sig till den nya renhållningstaxan från 1 juli 2018.

Gator och vägar i område 4PDF

Område 5

I detta område ingår gator och vägar som inte ingått i område 1-4. Dessa gator och vägar har begränsad framkomlighet för att det ska vara trafiksäkert att köra med en stor fyrfacksbil. Hushållen som tillhör område 5 kommer att erbjudas sortering i tvåfackskärl istället för fyrfackskärl.

Gator och vägar i område 5 - A-Ö

Hitta din adress i vår karta

Så gör du ditt val

I slutet på vecka 40 får villahushållen i område 5 information om val av nytt renhållningsabonnemang i brevlådan. Vänligen läs valbroschyrenPDF noga.

OBS!! Tryckfelsnisse har varit framme och priserna för alternativ 2 och 3 är inkorrekta i broschyren som har skickats ut till hushållen. Rätt pris ska vara:

  • Alternativ 2 = 2 613 kr/år
  • Alternativ 3 = 3 929 kr/år

Svaret ska skickas in senast den 22 oktober 2018 via den medföljande svarstalongen eller på webben. Användarnamn och lösenord för webbanmälan finns på svarstalongen.

Du som bor i område 5 får dina nya tvåfackskärl under våren 2019 och den nya taxan gäller från och med 1 juli 2019.

Vad händer efter valet

Efter att du har gjort ditt val registrerar vi det i vårt system. Ungefär i mars får du en bekräftelse på ditt valda abonnemang och dina nya kärl kommer i april. 

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-10-05 10.32