Bruksbutiken på Återbruket Kikås

I Bruksbutiken på Återbruket Kikås hittar du återbrukade trädgårdsväxter, byggmaterial, verktyg och annat återbrukat inom bygg och trädgård. Välkomna!

Öppettider

Måndag

Stängt

Tisdag

12-18

Onsdag

Stängt

Torsdag

10-16

Fredag

Stängt

Lördag

10-14

Söndag

10-14*

*Bruksbutiken har öppet på söndagar 1 mars-30 november. 1 december-sista februari har butiken stängt.

Följ oss i sociala medier

Spana in vad som händer i butiken och på Återbruket Kikås i våra sociala medier, och följ oss gärna.

> Återbruket Kikås på Facebook

> Återbruket Kikås på Instagram

> Återbruket Kikås på Blocket

Det kan du köpa här

Bruksbutiken är en del av Återbruket Kikås. Här säljer vi återbrukade produkter och material inom bygg och trädgård. En del saker säljer vi som de är och en del förbättras i vår verkstad eller genom samarbete med externa aktörer. Allt säljs i befintligt skick.

Mycket kan återbrukas istället för att återvinnas. Växter, trädgårdsinredning och byggmaterial såsom stenar, trä, beslag, dörrar och fönster är sådant som har lång livslängd och kan återbrukas. Vi ser till att saker kommer till användning igen. Ett smart och cirkulärt sätt att ta hand om resurser.

Betalning

Bruksbutiken är en kontantfri butik. Du kan betala med Visa, Mastercard eller Swish. Vi har 10 dagars öppet köp mot uppvisande av kvitto.

Priser

Varorna som vi säljer har vi omsorgsfullt valt ut och fräschat upp. Typ av produkt, material, kvalitet, andrahandsvärde och hur varsamt produkten har hanterats påverkar vår prissättning. Om vi har kontrollerat och tvättat eller spenderat mer tid på att återställa och renovera varan påverkar också priset. Vår riktlinje är 30-50 % av nypriset.

Trädgårdsväxter säljer vi i regel för 10-50 kronor beroende på storlek och kvalitet. Större växter och finare krukor kan kosta mer. En del produkter såsom plastkrukor, skruvar, muttrar och beslag säljs kilopris. Trädgårdsmöbler, skinnförkläden, fågelholkar, verktygslådor och örtkorgar säljs styckpris.

Hitta hit och parkering

Bruksbutiken finns i den nya byggnaden som vi kallar för A. Följ skyltarna så hittar du parkeringen på vänster sida när du kört förbi infarten för personbilar. Det kostar inget att parkera hos oss och det finns kundvagnar att bära större och tyngre produkter i. Det finns också en uppmärkt parkeringsplats för rörelsehindrade.

Åka kollektivt

Busslinjen 751 åker från Mölndals innerstad till Skyttegatan. Tar du Lila Express hoppar du av vid hållplats Kikås på Pixbovägen.

Planerad gång- och cykelväg

Flera kunder önskar kunna gå eller cykla till Återbruket Kikås. Det går att göra det idag men det finns ingen separat gång- och cykelväg. Vår förhoppning är att kunna anlägga en gång- och cykelväg samt en cykelparkering framöver.

Kontakt

Bruksbutiken
Återbruket Kikås
Kikåsleden 5
0721-64 87 81 gärna SMS
Följ Återbruket Kikås på Facebook och på Instagram
Bruksbutikens öppettider

Dela på:

Senast uppdaterad