Hitta bostad

Här i Mölndal finns en stor bredd och variation vad gäller olika boendeformer och boendemiljöer. Du kan hitta allt från ett lugnt hem på landsbygden till ett centralt boende med nära till allt.

Tätortsanalys Lindome

Hyra boende i Mölndal

Om du vill hyra en lägenhet (eller annan typ av bostad) i Mölndal krävs det att du aktivt söker boende och kontaktar olika hyresvärdar. Det finns ingen kommunal bostadsförmedling i Mölndal. Hyresvärdarna Mölndalsbostäder och Förbo utgör den så kallade allmännyttan, vilket betyder att bolagen ägs kommunalt.

Registrera dig på Boplats och hos Förbo

  • Boplats Göteborg. Här annonserar Mölndalsbostäder (och flera andra hyresvärdar) ut lediga lägenheter. Om du söker en bostad att hyra i Mölndal bör du registrera dig så snart som möjligt samt betala årsavgiften, för att börja samla dagar. Du kan registrera dig från och med att du fyllt 17 år.

  • Förbo. Bolaget Förbo har en egen kö. Söker du bostad i Mölndal? Anmäl dig så snart som möjligt om du vill få möjlighet att hyra en bostad genom företaget. Du kan anmäla dig från och med att du fyllt 16 år.

Fler tips och råd

Köpa bostad i Mölndal

Om du har en stabil inkomst och ordnad ekonomi kan det vara ett alternativ att köpa en bostad. Kontakta i så fall en bank för att få veta hur mycket du skulle kunna få låna till ett bostadsköp.

Det finns bostadssajter och mäklare på webben där du kan söka efter objekt som är till salu, sök exempelvis på ”köpa bostad Mölndal”. Du kan också ta direktkontakt med en mäklare för att få mer information och ställa frågor.

Kontakt

Kontaktcenter Mölndal
Mölndals stadshus
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad