Söka bostad – inspiration brev och annons

Här är exempel på hur en annons på Blocket och ett brev till en hyresvärd kan se ut. Det är bra att ha ett färdigt personligt brev, så att du kan vara snabb när du ser annonser om bostäder som du är intresserad av.

Exempel på annons om att bostad sökes

(Obs! Texten är påhittad och är ett exempel för inspiration).

Skötsam man söker lägenhet eller rum
med pendelavstånd till Mölndal

Jag heter X och är en ensamstående man på trettiofem år som söker bostad inom större delen av Västra Götaland. Jag är främst intresserad av en lägenhet med ett längre andrahandskontrakt, men även lediga rum är av intresse. Jag bor för närvarande i andrahand, men mitt kontrakt går snart ut och därför är jag i behov av ett annat boende snarast.

Jag är en lugn och skötsam person. Jag röker inte och har inga husdjur. Min inkomst består för närvarande av sjukersättning och jag har möjlighet att betala en hyra på cirka 5400 kr/månad. Jag har goda referenser från min nuvarande hyresvärd.

Kontakta gärna mig om ni har en ledig bostad!

Med vänliga hälsningar

Förnamn Efternamn
E-post:
Telefonnummer:


Exempel på mejl eller brev till hyresvärd

(Obs! Texten är påhittad och är ett exempel för inspiration).

Hej,

Jag heter X och är intresserad av den lägenhet som ni annonserat på X-gatan. Jag är ensamstående med en dotter på 2 år. Jag och min dotter bor inneboende i ett rum för närvarande och vill hitta ett stabilare boende där vi även kan få lite egentid. Helst vill jag förstås få tillgång till ett förstahandskontrakt, men eftersom bostadsmarknaden ser ut som den gör är jag även intresserad av andrahandskontrakt.

Jag har varit föräldraledig, men är nu arbetssökande. Mina inkomster kommer i dagsläget från socialförvaltningen. Jag hoppas på att detta ska vara ett kortvarigt och tillfälligt behov i och med att jag aktivt söker arbeten och tror att jag kommer att få ett snart.

Jag har inga husdjur. Jag och min dotter tillbringar mycket tid tillsammans, vi brukar gå till lekparken och när vi får besök är det oftast från hennes mormor och morfar. Om jag skulle bli erbjuden ett kontrakt så skulle jag vara mycket tacksam om det varade en lite längre period såsom åtminstone sex månader. Detta under förutsättning att ni i egenskap av hyresvärd känner er trygga med mig som hyresgäst. Jag träffar er gärna personligen om ni vill.

Hör gärna av er oavsett besked.

Med vänliga hälsningar

Förnamn Efternamn
E-post:
Telefonnummer:

Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-18.00
fredag    8.00-16.30

Dela på:

Senast uppdaterad