Anmälan om trängsel på restauranger eller andra serveringar

Alla måste hjälpas åt att minska risken för smitta. Från den 1 juli 2020 gäller en ny lag för verksamheter som serverar mat och dryck. Den som driver restaurang eller annan servering måste se till så att trängsel inte uppstår i sina lokaler, köer eller på uteserveringar.

Har du sett trängsel på ett serveringsställe kan du anmäla det till miljöförvaltningen i Mölndals stad. Du anmäler det enklast genom att fylla i nedanstående webbformulär.

Trängsel på andra platser än serveringar

Miljöförvaltningen ansvarar inte för tillsyn av trängsel på allmänna platser som parker och torg, butiker, i kollektivtrafik med mera. Då gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Om du ser trängsel på dessa platser bör du vända dig direkt till den som driver verksamheten och hänvisa till denna föreskrift. Föreskriften pekar på allas ansvar, såväl olika verksamheters som varje individs ansvar, att hålla tillräckliga avstånd.


Fyll i nedanstående kontaktuppgifter om du vill att vi hör av oss till dig.Behandling av personuppgifter

När du gör en anmälan behandlar miljönämnden de person­uppgifter du lämnar i enlighet med dataskydds­förordningen. Du har rätt att begära utdrag och rättelse av de personuppgifter som staden behandlar.

Kontakt

Miljöförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-10-23 09.34