Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Bli en del av Fairtrade City Mölndal

Det finns flera olika sätt för dig att engagera dig i frågan om rättvis handel och schysst konsumtion i Mölndal.

Fika Fairtrade på jobbet

Alla arbetsplatser som serverar Fairtrade-märkt kaffe, te och socker (eller en annan Fairtrade-märkt produkt) i fikarummet kan bli en del av Fairtrade City Mölndal genom att själva registrera detta på Fairtrade Sveriges webbplats. Efter registrering får ni ett diplom som bevis på att just ni bidrar till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets-och levandsvillkor.

Bli Fairtrade-partner

Om ni som företag eller förening säljer eller serverar etiskt märkta produkter till era gäster kan ni bli en del av Fairtrade City Mölndal. Fyll i formuläret och bli en del av Fairtrade City Mölndal. När staden har blivit diplomerad kommer även ni att få ett diplom som ni stolt kan sätta upp för att visa att ni engagerar er för mänskliga rättigheter i era inköp.

Bli Fairtrade-ambassadör

Alla som vill kan engagera sig för rättvis handel och etisk konsumtion genom att utbilda sig och engagera sig som Fairtrade-amabassadör. För att bli ambassadör genomför du en digital utbildning via utbildningsverktyget Udemy. Som ambassadör planerar och genomför du informationsaktiviteter, antingen själv eller tillsammans med det lokala ambassadörsnätverket, med syftet att öka utbudet av och efterfrågan på Fairtrade-märkta produkter i Sverige. Läs mer om att bli ambassadör samt hitta utbildningslänken.

Ställ krav och gör schysstare val när du handlar

Du som konsument kan göra schysstare val i butik och därmed bland annat bidra till att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor, främja den ekologiska produktionen och motverka barnarbete. Fråga efter rättvist handlade varor i matbutiken, hos blomsterhandlaren, i kläd- och sportbutiker m.m. och finns inte det utbud du efterfrågar kan du be butiken ta in det. Visa att du är en medveten konsument som bryr sig och efterfrågar varor som producerats under schyssta förhållanden.

Kontakt

Fairtrade City Mölndal
Mölndals stad
fairtradecity@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-20 08.48