Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Vi städar Mölndal

Mölndals stad har som ambition att bli Sveriges mest skräpfria kommun. Till vår hjälp har vi våra miljöhjältar men vi behöver också dig! Var med och plocka skräp och bli en miljöhjälte.

Barn som miljöhjältar. Vill du också bli en miljöhjälte

Antar du utmaningen att plocka ett skräp om dan?

Skolelever städar

Stadens förskolor och skolor är med i skräpplockningskampanjen och plockar skräp runt skolornas område under april och maj månad. Barnen får då också lära sig om skräp, varför man inte ska skräpa ner och annat om att vara rädd om vår miljö. Skolorna kan också få besök av stadens miljöhjältar som kommer farande i sina mantlar och källsorteringsbilar för att hämta och sortera skräp tillsammans med barnen på plats.

Var med och plocka skräp

Din insats är viktig. Du som medborgare kan också medverka till att Mölndal blir en skräpfri kommun. Förutom att du inte skräpar ner kan du plocka skräp med bostadsrättsföreningen, grannarna, kompisarna eller arbetskamraterna.

Under året genomför Mölndals stad minst 2 skräpplockardagar där vi uppmanar alla invånare att vara med och plocka skräp. Håll utkik i stadens evenemangskalender för att se när de är.

Du kan också bli en miljöhjälte

Du kan hjälpa till och plocka skräp vid ditt företag, bostadsområde eller naturområde och också bli som en av stadens många miljöhjältar. Anmäl dig, ditt företags eller din förenings skräpplockaraktivitet på www.hsr.se/vi-haller-rent. Det går självklart bra att hjälpa till att hålla staden ren även om du inte anmäler dig.

Ser du någonstans där det är skräpigt?

Om du inte kan plocka skräp men ser att det är skräpigt någonstans, tipsa då oss! Ta en bild och skicka till miljohjalte@molndal.se, skriv gärna vilken plats det gäller så gott du kan. Du kan också lämna tips om nedskräpning via vårt synpunktshanteringssystem där du kan markera platsen på en karta. 

Mölndals bästa städare

Vet du någon som är bra på att plocka skräp eller minska nedskräpningen kan du nominera till PelleKans pris, Mölndals bästa städare.

Skicka namn och motivering, och gärna kontaktuppgifter, till din nominerade person  till:

Mölndals stad, Daniel Labe, 431 82 Mölndal
eller mejla miljohjalte@molndal.se

Fakta om skräpplockarkampanjen i Mölndal

Kampanjen anordnas 2019 för 18:e gången i rad av Mölndals stad. Stadens miljöhjältar besöker skolorna och förskolorna och plockar skräp och informerar.

Fram till 2017 besökte figuren PelleKan skolor och förskolor med en interaktiv föreställning om miljö och skräpplockning.

Kampanjen har sitt ursprung i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Kampanjens syfte är att stärka svenskars miljömedvetande, motverka nedskräpning och främja återvinning av avfall. Läs mer på www.hsr.se

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-14 15.27