Natur och parker

I Mölndal har du stora möjligheter att njuta av grönska, både i de vackra parkerna och de omväxlande naturområdena. Du kan vandra över ljunghedar, ströva i bokskogen och bada i små sjöar.

Bild på en brygg

Vi lägger ner stor omsorg på parker och planteringar. Du behöver inte färdas utanför stadskärnan för att uppleva vacker grönska i någon av våra parker, och du kan se vad vi planterar för blommor i rabatter och urnor.

Om du vill bege dig utanför staden finns många trevliga naturområden att ströva i. Det finns även flera vandringsleder, ridspår och elljusspår. För dig som vill bada finns det kommunala friluftsbad. För den leksugne finns lekplatser och du som vill träna kan besöka våra utegym.

Önskemål eller synpunkter park och natur

Har du sett en trasig parkbänk eller något annat som du tycker behöver åtgärdas i en park eller naturområde? Eller du kanske har önskemål om en bänk eller papperskorg på någon plats?

Då ska du rapportera in det i vårt synpunktssystem, så underlättar du för oss att åtgärda det. Du kan också höra av dig direkt till Kontaktcenter Mölndal.

Grönplan

Mölndals stad har en grönplan som beskriver hur vi utvecklar de gröna områdena i staden. Ta del av Grönplanen för Mölndals stad Pdf, 20 MB..

Det finns även en grönplan för varje stadsdel i staden, där informationen är nedbruten och beskriver hur varje stadsdel ser ut.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad