Livräddningsutrustning

För din säkerhet finns det livräddningsutrustning på varje kommunal badplats och längs varje större vattendrag. Livräddningsutrustningen består av en livboj med lina, en stege och en båtshake.

Livräddningsutrustning. Foto: Sara Larsson

Livräddningsutrustningen kontrolleras och byts ut med jämna mellanrum, men tyvärr händer det ibland att den stjäls eller förstörs. Om du märker att det saknas utrustning eller om den är sönder så gör gärna en felanmälan eller ring till Kontaktcenter Mölndal.

Isvett

Utrustningen är lika viktig oavsett om det är sommar eller vinter. När du går ut på en vinteris sker det på din egen risk. Ingen kan garantera att isen håller. Ha alltid rätt utrustning med dig. Isdubbar kan rädda liv.

Isens tjocklek kan bero på många olika saker. Till exempel är isen ofta svagare vid bryggor, vass, utlopp och inlopp.

Om du vill åka skridskor på en istäckt sjö gör du det på eget ansvar. Ta det försiktigt och följ råden från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om skridskoåkning. Åk inte skridskor och gå inte ut på sjöar ensam. Var alltid ett sällskap om ni ger er ut på isen.

Vinterbad och pimpelfiske

Om du gör en vak eller hål för till exempel pimpelfiske eller vinterbad i isen på en sjö är du ansvarig för att märka ut hålet med granris eller liknande!

Vinterbada aldrig ensam, se till att du har någon med dig. Ha med en telefon ifall något skulle hända.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad