Mötesplats i Åby

Välkommen till Mötesplats Åby som är en trevlig och trygg mötesplats för människor i alla åldrar.

Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6

Tillsammans med er boende i området och övriga mölndalsbor vill vi skapa en attraktiv, trivsam och sjudande mötesplats full av aktiviteter, kultur och möten.

På mötesplatsen arrangeras ofta olika aktiviteter och du är välkommen att delta.

Områdesarbete Åby

Målet för det områdesbaserade samhällsarbetet är att öka trivsel, trygghet och delaktighet för boende i Åbyområdet.

Har du förslag och idéer på förbättringar i Åbyområdet? Kom förbi och träffa områdesarbete Åby varje torsdag klocka 17.00 - 20.00.

På plats finns också unga kommunutvecklare som arbetar med olika projekt för att främja trivsel och trygghet för de som bor i Åbyområdet.

Områdesarbete Åby drivs av Mölndals stad i samverkan med Mölndalsbostäder, Brf Smörhålan och Brf Korndahl. I den lokala samverkansgruppen finns också, förutom betalande parter; HGF Travkusken, Katrinebergsskolan, Fältassistenter, Folkhälsosamordnare, Broslätts fritidsgård, Fässbergs församling Svenska kyrkan, Pingst Mölndal, Polisen och Brottsförebyggande rådets samordnare.

Alla organisationer som har ett intresse av att vara med och utveckla Åbyområdet är välkomna att delta i detta arbete. Använd kontaktuppgifterna nedan för att anmäla ert intresse.

Drop in, tisdag kl. 10.00-12.00 Pausat

Kom och ställ dina frågor, berätta om dina idéer, få information om vad som händer på mötesplatsen eller hur du kan engagera dig. På plats finns samhällsarbetare och samordnare för Volontär i Mölndal och Språkvän. Här kan du få hjälp med felanmälan och lämna synpunkter till kommunen.

Ungdomsverksamhet 12-19 år

På Mötesplats Åby har du möjlighet att spela tv-spel, hänga med kompisar och hitta på andra roliga saker.

Du är också välkommen hit för att prata med fritidsledarna om frågor eller funderingar. Vi behöver alltid tips på vad som ska finnas på mötesplatsen och tar gärna emot förslag på nya idéer.

Ungdomsverksamheten har öppet:
onsdag kl. 16.00-20.00
fredag kl. 16.00-21.00 jämna veckor 

Aktiviteter, temakvällar och gruppverksamheter formas och planeras efter ungdomars egna önskemål och behov för en meningsfull fritid. Det finns ungdomsverksamhet på fler ställen i Mölndal.

Fotboll - tjejer & icke-binära, onsdagar kl. 17.00-19.30

Vill du spela fotboll men har aldrig spelat förut? Är du tjej eller icke-binär och 15 år eller äldre? Kom och spela fotboll med oss varje onsdag. Vi tränar inomhus och träffas vid Rävekärrs gymnastiksal.

Du kan åka dit med buss 761 mot Lindome och gå av vid hållplatsen Möbelgatan.

Miniträffpunkt, torsdag 10.00-12.00

Vi har sittgympa för kropp och hjärta samt öppen gemensam fika. För dig som är dagledig i alla åldrar. Det finns miniträffpunkter på flera ställen i Mölndal.

Fredagsfotboll

Varje fredag spelar vi fotboll tillsammans (inne eller ute beroende på väder). Alla är välkomna! Vi samlas vid Mötesplats Åby och går gemensamt till fotbollsplanen. På grund av corona inför vi anmälningar och begränsade platser till fredagsfotbollen. Anmäl dig på evenemangskalendern. Du måste anmälda dig till varje tillfälle som du vill vara med.

Tider för fredagsfotbollen:

Ålder 12-14 år spelar mellan 19.00-20.00
Ålder 15-20 år spelar mellan 20.15-22.00

Volontär i Mölndal

Vi söker dig som vill bidra med dig själv, din tid och ditt kunnande. Det kan handla om att sitta ner en stund och prata. Kanske läsa och diskutera eller sjunga och spela. Promenera tillsammans. Vara med på språkcaféet och prata svenska. Att möta människor och bidra till ett trivsammare Mölndal, helt enkelt.

Välkommen att läsa mer på molndal.se/volontar där kan du också anmäla dig till ett informationsmöte och få reda på hur du blir volontär o ch vad du kan göra som volontär.

Övriga aktiviteter

Under året arrangerar vi ett flertal enskilda evenemang, föreläsningar och workshops.

Mer information kommer läggas upp på sidan Evenemang eller följ Mötesplats Åby på Facebook.

Kontakt

Kontaktcenter Mölndal
Mölndals stadshus
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Robert Andersson
Samordnare områdesarbete Åby
Kultur- och fritidsförvaltningen
0707-70 14 03
robert.andersson02@molndal.se

Rasti Zuhdi
Fritidsledare
Kultur- och fritidsförvaltningen
0707-67 78 12
rasti.zuhdi@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad