Områdesarbete i Balltorp

Områdesarbete i Balltorp arbetar för att öka tryggheten, trivseln och delaktigheten för alla er som bor iBalltorp.

Vad tycker du?

Vad får dig att trivas och känna dig trygg i Balltorp? Vad är det bästa med området? Är det grannarna, skolan, affären, naturen, kollektivtrafiken, gårdarna eller något annat du vill lyfta fram? Vad saknar du i området och vad vill du vara med och göra bättre?

Tveka inte att höra av dig med frågor eller synpunkter. Du kanske även har idéer på vad du vill göra i området. Genom att få veta vad just du tycker kan vi tillsammans utveckla och förbättra bostadsområdet.

Under våren samlar vi in röster från boende i Balltorp som ett underlag för att vi ska komma fram till vad vi tillsammans kan göra för att utveckla området framåt. Läs mer nedan!

Vilka är vi?

Områdesarbete består av två samordnare som delar på en tjänst och arbetet utgår från Balltorpsgården. Våra samordnare heter Vibeke Ekström och Josefine Nilsson.

Ett treårigt samverkansavtal har tecknats med bostadsföretaget Förbo.

Vill du samarbeta?

Bor du i Balltorp eller representerar ett bostadsföretag, bostadsrättsförening, samfällighet, kommunal förvaltning, förening, organisation eller annan lokal aktör? Ni är alla välkomna att delta i samarbetet inom Områdesarbete Balltorp. Tillsammans kan vi arbeta för ett ännu trivsammare och tryggare Balltorp. Du eller din organisation kanske vill vara med i en samverkansgrupp? Kontakta någon av samordnarna så berättar vi mer!

Aktiviteter under våren 2021

Hur är det att leva i Balltorp? Vad är bra? Vad behöver bli bättre? Berätta för oss på det sätt som passar dig. När vi har fått in alla svar bestämmer vi tillsammans vad vi ska göra i höst. Vi lottar ut biobiljetter bland alla som är med och bidrar.

 • 8 april kl. kl. 11 – 14: Lovaktivitet för barn
  Kom och pyssla med oss på Balltorpsgården. Temat är ”mitt Balltorp”. För dig som är 6-11 år. Anmäler gör du via evenemanget.

 • 12 april kl. 15 – 17: Walk & talk
  Möt oss på Peppareds torg. Tillsammans går vi en promenad. Under promenaden får du möjlighet att visa och berätta om ditt Balltorp.
 • 1 mars – 15 april: Skriv och berätta
  Skriv och berätta hur det är att leva i Balltorp för dig. Lämna ditt brev i vår brevlåda som sitter vid entrén till Balltorpsgården. Du kan också mejla det till oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

 • 1 mars – 15 april: #levaiballtorp
  Publicera en bild eller text på Facebook eller Instagram som visar din bild av Balltorp. Använd hashtagen #levaiballtorp så att vi enkelt kan hitta ditt inlägg.

 • 17 juni: Ta del av Balltorps röster
  Ta del av berättelserna som samlats in. Inbjudan med tid och plats kommer så småningom här och på Facebook: Områdesarbete Balltorp.

Kontakt

Vibeke Ekström
Samordnare områdesarbete Balltorp
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 13 46
vibeke.ekstrom@molndal.se

Josefine Nilsson
Samordnare områdesarbete Balltorp
Kultur- och fritidsförvaltningen
0766-98 66 15
josefine.nilsson@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad