Områdesarbete Lindome

Områdesarbete i Lindome arbetar för att öka tryggheten, trivseln och delaktigheten för alla er som bor i Lindome.

Vad tycker du?

Vad får dig att trivas och känna dig trygg i Lindome? Vad är det bästa med området? Är det grannarna, skolan, affären, naturen, kollektiv­trafiken, gårdarna eller något annat du vill lyfta fram? Vad saknar du i området och vad vill du vara med att göra bättre?

Tveka inte att höra av dig med frågor eller synpunkter. Du kanske även har idéer på vad du vill göra i området eller tankar om vad de unga kommunutvecklarna kan och borde arbeta med. Genom att få veta vad just du tycker kan vi tillsammans utveckla och förbättra bostadsområdet.

Vilka är vi?

Områdesarbete Lindome består av en samordnare samt tio unga kommunutvecklare. Tillsammans med bland annat Förbo, Lindome centrumfastigheter AB, föreningar, polis, räddningstjänst och boende i Lindome förbättrar vi trivsel, trygghet och delaktighet för dig som bor i Lindome. Det gör vi bland annat genom att genomföra aktiviteter i vårt område.

Bli gärna vän med oss på Facebook så får du lätt kontakt och uppdaterad information

Unga kommunutvecklare i Lindome

Vi har tolv anställda unga kommunutvecklare och två handledare i områdesarbete Lindome. Alla unga kommunutvecklare kommer från Lindome. Vi arbetar på torsdagskvällar och utgår från Mötesplats Lindome, Almåsgången 1. Vi arbetar med olika projekt och arrangemang utifrån behov och önskemål, till exempel Lindomeloppet, språkcafé, läxhjälp, lovaktiviteter, dialogcafé och loppis.

För senaste nytt, följ oss på:

Lindomeloppet

Sista lördagen i maj är det traditionsenligt dags för årets Lindomelopp. Utställare, besökare och löpare hälsas varmt välkomna till Lindome centrum. Parken i Lindome centrum fylls med aktiviteter, föreningar, företag och verksamheter som vill visa upp vad dem gör. Under dagen finns flera olika lopp som är kostnadsfria att delta i.

Om du vill vara med som utställare under denna dag skicka ett mejl till lindomeprojektet@molndal.se

Odling i pallkragar

Odlingsinitiativet i Lindome är en del av samhällsarbete. Vi har bland annat en odling i Dotegården. Är du intresserad av att vara med och odla i pallkrage är du välkommen att kontakta samordnaren.

Vill du vara med och påverka?

Vad har du för tankar kring hur vi tillsammans kan göra Lindome bättre? Det är behoven och önskemålen från de boende i Lindome som driver vårt arbete framåt, så tveka inte att höra av dig.

Relaterad information

Kontakt

Therése Hognert
Samordnare områdesarbete Lindome
Kultur- och fritidsförvaltningen
0768-98 45 22
therese.hognert@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad