Mötesplats i Åby

Välkommen till Mötesplats Åby på Katrinebergsgatan 6 som är en trevlig och trygg mötesplats för människor i alla åldrar.

Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6

Välkommen in och träffa dina grannar! Här kan du umgås, fika, läsa Mölndals-Posten, använda dator, diskutera vad som händer i området eller komma med dina egna idéer. Du som vill träna svenska är också välkommen.

Vad vill du göra? Vi är nyfikna på dig.

På mötesplatsen arrangeras ofta olika aktiviteter och du är välkommen att delta.

Åby möts

Välkommen in och träffa dina grannar! Här kan du umgås, fika, läsa Mölndalsposten, använda dator, diskutera vad som händer i området eller komma med dina egna idéer. Du som vill träna svenska är också välkommen.

Öppet

Kl. 13.00-15.30 tisdagar
Kl. 13.00-15.30 onsdagar

Områdesarbete Åby

 Målet för det områdesbaserade samhällsarbetet är att öka trivsel, trygghet och delaktighet för boende i Åbyområdet.

Har du förslag och idéer på förbättringar i Åbyområdet? Kom förbi och träffa områdesarbete.

På plats finns också unga kommunutvecklare som arbetar med olika projekt för att främja trivsel och trygghet för de som bor i Åbyområdet.

Områdesarbete Åby drivs av Mölndals stad i samverkan med Mölndalsbostäder, Brf Smörhålan och Brf Korndahl. I den lokala samverkansgruppen finns också, förutom betalande parter; HGF Travkusken, Katrinebergsskolan, Fältassistent, Folkhälsosamordnare, Mötesplats Åby ungdomsverksamhet, Fässbergs församling Svenska kyrkan, Pingst Mölndal, Konstkollektivet, familjecentralen Floran, Polisen och Brottsförebyggande rådets samordnare.

Alla organisationer som har ett intresse av att vara med och utveckla Åbyområdet är välkomna att delta i detta arbete. Använd kontaktuppgifterna nedan för att anmäla ert intresse.

Träffa områdesarbete
Tisdagar 10.00-12.00
Torsdagar 18.00 - 19.00

Ungdomsverksamhet 12-19 år

På Mötesplats Åby har du möjlighet att spela tv-spel, hänga med kompisar och hitta på andra roliga saker.

Du är också välkommen hit för att prata med fritidsledarna om frågor eller funderingar. Vi behöver alltid tips på vad som ska finnas på mötesplatsen och tar gärna emot förslag på nya idéer.

Ungdomsverksamheten har öppet
onsdagar kl. 16.00-20.00 Tjejkvällar
fredagar kl. 16.00-21.00 Fredagsfotboll

Aktiviteter, temakvällar och gruppverksamheter formas och planeras efter ungdomars egna önskemål och behov för en meningsfull fritid. Det finns ungdomsverksamhet på fler ställen i Mölndal.

Miniträffpunkt

Vi har sittgympa för kropp och hjärta samt öppen gemensam fika till självkostnadspris på 20 kr. För dig som är dagledig i alla åldrar. Det finns miniträffpunkter på flera ställen i Mölndal.

Välkommen på miniträffpunkt
Torsdagar 10.00-12.00

Fredagsfotboll

Varje fredag spelar vi fotboll tillsammans (inne eller ute beroende på väder). Alla är välkomna! Vi samlas vid Mötesplats Åby och går gemensamt till fotbollsplanen.

Tider för fredagsfotbollen
Ålder 12-14 år spelar mellan 19.00-20.00
Ålder 15-20 år spelar mellan 20.15-22.00

Volontär i Mölndal

Vi söker dig som vill bidra med dig själv, din tid och ditt kunnande. Det kan handla om att sitta ner en stund och prata. Kanske läsa och diskutera eller sjunga och spela. Promenera tillsammans. Vara med på språkcaféet och prata svenska. Att möta människor och bidra till ett trivsammare Mölndal, helt enkelt.

Om du är intresserad av att bli volontär är du välkommen på informationsmöte, där får veta mer om hur du blir och vad du kan göra som volontär.

Övriga aktiviteter

Under året arrangerar vi ett flertal enskilda evenemang, föreläsningar och workshops.

Mer information kommer läggas upp på sidan Evenemang eller följ Mötesplats Åby på Facebook.

Kontakt

Kontaktcenter Mölndal
Mölndals stadshus
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Robert Andersson
Samordnare områdesarbete Åby
Kultur- och fritidsförvaltningen
0707-70 14 03
robert.andersson02@molndal.se

Rasti Zuhdi
Fritidsledare
Kultur- och fritidsförvaltningen
0707-67 78 12
rasti.zuhdi@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad