Vattentankstationer

Tankning av vatten till vattentankar, räddningstjänstfordon med mera ska ske genom vattentankstationer. I Mölndal finns det sju stycken vattentankstationer. Vattentankstationer bidrar till att minska risken för mikrobiologisk smitta i ledningsnätet.

Vattentankstationen, eller vattenkiosken, kan användas av räddningstjänst och företag som ska tanka vatten. Detta ersätter möjligheten att använda brandposter för att tanka stora mängder vatten.

Det gör att vi ökar skyddet av, och minskar risken för att det ska komma in mikrobiologisk smitta i, vattenledningsnätet. Detta ska ge ett fortsatt tryggt och säkert dricksvatten i Mölndal.

Här finns vattentankstationerna

Alla koordinater enligt WGS84.

Så tankar du vatten

För att tanka vatten vid stationen behöver man registrera sig och kvittera ut en vattentanknyckel. Du som företagare som vill kunna tanka vatten, ta kontakt med Kontaktcenter Mölndal eller använd formuläret nedan.

Uttaget av vatten kommer att registreras och faktureras kvartalsvis.

Vattenkran utanför för alla

Utanför stationen finns en mindre kran där vem som helst kan hämta dricksvatten, till exempel vid ett vattenavbrott. Ta med egen flaska eller dunk.

Beställning av tankstationsnyckel

När du ansöker om nyckel till vattentankstationer kommer vi att behandla de personuppgifter du lämnar för att kunna fullfölja avtalet mellan ditt företag och Mölndals stad. Uppgifterna används för att kunna administrera dina nycklar och fakturering av uttaget vatten.


Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
Felanmälan vatten, avlopp eller gator efter kontorstid: 031-315 10 00, knappval 2 (kopplas till SOS)
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad