Årets superkommun 2021

En växande kommun med stark arbetsmarknad och god ekonomi. Det är några av de faktorer som gör Mölndals stad till 2021 års superkommun.

Guldfärgad symbol för superkommun. Innehåller texterna: växande kommun, rikt näringsliv, blomstrande kulturliv, god ekonomi, nytt badhus och attraktiv läge.

Tidningen Dagens samhälle rankar varje år Sveriges 290 kommuner i 18 kategorier. Allt från hur många företag som finns och vilken utbildningsnivå kommuninvånare har till frågor om hur kommunerna sköter sitt kärnuppdrag inom skola, vård och omsorg. Mölndal ingår i kategorin storstads- och storstadsnära kommuner tillsammans med 45 andra kommuner.

Att bli årets superkommun är ett kvitto på att det går bra för Mölndal. Vi är på rätt väg, vi tar rätt beslut och gör rätt saker för Mölndal och dess medborgare. Självklart finns det mycket att jobba vidare med och utveckla och det ska vi fortsatt göra, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande.

Om årets superkommun

Utifrån mätningar och jämförelser med landets alla kommuner rankas Mölndals stad sammantaget högst i landet i kategorin storstads- och storstadsnära kommuner. Vi har varit i toppen även tidigare år, och i år knep vi förstaplatsen. Som alltid i en bred verksamhet finns det saker att förbättra och det ska vi fortsätta göra.

Kontakt

Öppettider
Besökstid från kl. 12.00
Telefontid:
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-16.30
fredag     8.00-15.00

Dela på:

Senast uppdaterad