Arkiv

Stadsarkivet är öppet för alla och du är välkommen om du vill ta del av våra originalhandlingar. Kontakta oss i förhand för att boka tid och tala om vilket material du vill ha framtaget. Protokoll kan du oftast söka efter direkt i vårt diarium.

Foto på ett arkiv. Bild från Pixabay. 

Arkivorganisationen

Stadsarkivet tar emot handlingar från kommunens alla förvaltningar och bolag. Handlingarna flyttas från sina respektive verksamhetssystem till stadsarkivet med relativt korta leveransfrister.

Vill du veta vilka handlingsslag som finns i dagens verksamheter och hur de hanteras, rekommenderas kommunens dokument­hanteringsplaner. Dessa är utmärkta sökingångar till den information som förvaras ute på bolag och förvaltningar.

Ett annat bra sätt att hitta protokoll och annan information är att söka i våra diarium.

Forska

i stadsarkivet förvaras handlingar i huvudsak från 1863.

Av våra 219 arkiv kommer de allra flesta från den kommunala verksamheten, som äldreomsorg, socialvård, renhållning, vatten och avlopp, skolor, gator och mycket mer, men det finns även ett fåtal arkiv från andra verksamheter som till exempel Götiska förbundets friskola.

De kommunala arkiven kommer från Mölndals stad och dess föregångare.

1971 lades Mölndals stad, före detta Fässbergs kommun, samman med Lindome och Kållereds kommuner och bildade Mölndals kommun som 2004 blev Mölndals stad.

Kontakt

Kontaktcenter Mölndal
Mölndals stadshus
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad