Statistik

Mölndal är efter Göteborg och Borås den tredje folkrikaste kommunen i Västra Götalands län. Efter några år av kraftig befolkningsökning är idag folkmängden 69 901 personer.

En statistisk sammanfattning av Mölndal stad och andra kommuner finns att läsa på https://kommunsiffror.scb.se/. Utöver den sidan finns kort info om kommunen nedan. Senaste uppdateringen skedde 2020-06-01.

Befolkning

Inom Mölndals stads gränser ökar antalet boende och antas fortsätta att göra så de kommande åren. Vid 2020 års slut var folkmängden 69 901 personer. Enligt Mölndals stads befolkningsprognos kommer folkmängden 2031 att vara 83 015 personer.

Mölndal är till ytan en relativt liten kommun. Grannkommunen Göteborg är 6,7 gånger så stor till ytan och har en befolkning som är 8,5 gånger av Mölndals.

  • Total yta: 152,28 km²
  • Landareal: 145,84 km²
  • Medelålder: 39,2 år

Medelåldern i Mölndals stad är relativt låg. Det här beror bland annat på att det bor väldigt många personer som är 25-30 år i kommunen, samtidigt som andelen mellan 60-80 är lägre än riksgenomsnittet.

Mer information

SCB

En stor del av den statistik som berör kommuner samordnas av Statistiska centralbyrån, SCB. För att hitta mer statistik leta vidare på SCB.

Andra myndigheter och aktörer

Statistik som berör samhällets olika delar når du även via specifika myndigheter och organisationer. Västra Götalandsregionen har en statistikdatabas som bland annat samlar utbildningsstatistik och sjukvårdsstatistik, men också mycket mer om regionen.

För specifik information om arbetsmarknaden besök gärna Arbetsförmedlingens statistiksidor.

Valmyndigheten har intressant statistik om hur befolkningen röstar och Socialstyrelsen om hur socialtjänst, hälsa och vård ser ut. Ofta har myndigheter statistik på sitt område, och de webbplatser som nämns ovan är bara ett urval.

Hjälp

Vi svarar väldigt gärna på frågor. I vissa fall kan vi även vara behjälpliga med att hitta specifika siffror om du har svårigheter att finna dem själv.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad